Pandurii şi-au prezentat oficial profesorul

Pandurii şi-au prezentat ieri la Tg-Jiu noul antrenor, Cristi Pustai. Fostul tehnician de la Mediaş are ca obiectiv sa ducă echipa în cupele europene. Şi asta chiar dacă gorjenii l-au pierdut pe Maxim şi vor primi de două ori mai puţini bani din partea Complexului Energetic Oltenia.

După două zile de pauză, pandurii lui Pustai au revenit la treabă. Pustai a condus ieri primul antrenament la Tg-Jiu după stagiul din Antalya.

Pustai, pus pe treabă !

Profesorul şi-a cunoscut deja bine elevii în stagiul din Antalya şi speră să-i ducă pe aceştia în cupele europene, la fel cum a reuşit în perioada când era la Mediaş. Antrenorul a fost prezentat ieri oficial de către conducerea clubului şi şi-a expus planul de atac. „E un pas înainte, am venit la echipa de pe locul 4. A fost o perioadă de pregătire fizică în primul stagiu. Am intrat direct în şut. Eu cred că omul sfinţeşte locul. Suntem toţi europeni, nu mai vorbim de provincii. Am stat o perioadă lungă la Mediaş, aici am contract pe trei ani şi jumătate, la fel o perioadă lungă în care sper să facem treabă bună. Eu mi-am dus la bun sfârşit angajamentele. Realizabil este obiectivul pentru că suntem la două puncte de locul 2, la egalitate cu locul 3 şi la 12 puncte de locul 1. Dacă ne uităm pe clasament e realizabil. În acest sezon e foarte greu totuşi, două echipe plus câştigătoarea Cupei vor ajunge în Europa. De la anul va fi mai uşor, sper ca echipele noastre, Steaua şi CFR să obţină puncte mai multe în Europa”, a spus Pustai.

Nu vrea un alt Maxim, ci un vârf

Pustai a făcut analiza lotului. Nu cere un înlocuitor pentru Maxim, ci un atacant care să dea goluri. Antrenorul e îngrijorat de cifrele lui Lemnaru sau Matulevicius, care au marcat doar de 3 ori împreună în 19 etape. „Încercăm să mai transferăm un atacant, să omogenizăm jucătorii veniţi şi probabil că asta o vom face repede. Dacă ne uităm la realizările atacanţilor, din 30 de goluri ei au marcat trei goluri. Ar fi bine dacă am reuşi să îmbunătăţim acest compartiment. În rest am mai adus...am mai adus un fundaş central. S-ar putea să mai vină jucători”, a spus Pustai care nu deplânge plecarea lui Maxim. „E lăudabil că de la acest club s-au făcut transferuri spre mai bine. Nu ştiu ce echipe au mai dat jucători în Bundesliga. Să vedem partea pozitivă. E o echipă tânără cu potenţial, probabil la anul se vor transfera alţii. Asta e menirea unui club, să producă jucători, iar de trei ani încoace se produc jucători. Să produci jucători, trebuie să faci performanţă. Sper să atingem performanţa, iar la final să se mai vândă un jucător. Vânzarea unui jucător e o afacere, sunt trei părţi, iar dacă toată lumea e mulţumită, e bine. Cu Maxim a fost o afacere bună.” 

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: