Parc de agrement de 11 miliarde la Cruşeţ

Locuitorii din Cruşeţ vor avea un parc de miliarde chiar în centrul comunei. Primarul Viorel Drăguşin a declarat că banii pentru realizarea parcului sunt de la Fondul de Mediu, care a dat 11 miliarde, iar primăria doar un miliard de lei vechi. Pentru întreţinerea acestui parc primarul Drăguşin are de gând să angajeze o firmă.

Comuna Cruşeţ are multe lipsuri, dar până la infrastructură şi şcoli, locuitorii vor avea un parc de agrement de toată frumuseţea. Autorităţile au obţinut bani de la Fondul de Mediu, iar contribuţia primăriei este un numai un miliard de lei vechi.

Investiţia va fi realizată chiar în centrul comunei şi se întinde pe două hectare şi jumătate, iar terenul a fost achiziţionat de la un cetăţean. Lucrările au început încă de anul trecut, atunci când au fost realizate aleile pietonale, au fost montate băncile şi au fost introduse ţevile pentru sistemul de irigare dar şi pentru alimentarea fântânii arteziene.

Primarul Viorel Drăguşin a declarat ieri că pe 1 aprilie vor fi demarate lucrările de montare a panourilor fotovoltaice, pentru că aşa va fi iluminat parcul. „Vor fi plantaţi şi arbori, arbuşti, plantele perene, tei, brazi. Lucrările  vor fi finalizate în luna iunie-iulie a acestui an. Primăria a dat partea de cofinanţare. Noi am făcut această investiţie pentru că pensionarii și copiii din Cruşeţ nu trebuie să stea printre mărăcini şi ciulini“, a declarat primarul Viorel Drăguşin

Angajează firmă să întreţină parcul

Interesant este că primarul vrea să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă care să întreţină parcul de agrement, dar în comună sunt zeci de persoane care primesc ajutor social şi care ar putea face această treabă. „Dacă tot am dat banii trebuie să ne şi bucurăm de parc. O să încheiem un contract de prestări servicii pentru întreţinerea şi curăţarea parcului iar apoi o să angajăm pe cineva la primărie care să facă acest lucru cu cei de la ajutor social“, a mai spus primarul.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: