Părinţi disperaţi! Tot mai mulţi elevi consumatori de droguri

Tot mai mulţi părinţi din judeţul Gorj trăiesc drama vieţii lor, după ce copiii au început să consume droguri. O mamă a ajuns să-şi lege cu lanţurile mobila şi uşile locuinţei, întrucât fiul său vinde tot de prin casă pentru a-şi cumpăra etnobotanice.

Consumul de etnobotanice în rândurile elevilor din Gorj este un fenomen care a luat amploare. Copiii devin tot mai greu de stăpânit de către părinţi după primele doze de droguri. Disperaţi, aceştia cer sprijinul procurorilor DIICOT.

“Avem numeroase sesizări ale părinţilor, ne solicită să luăm măsuri că nu pot să-şi mai stăpânească copiii. S-a prezentat mama unui copil care a spus că acesta vinde din casă tot pentru a-şi cumpăra etnobotanice. Spunea că nu mai are ce să-i facă şi că va trebui să lege cu lanţuri mobilierul şi uşile. Chiar ne solicita să-l internăm noi într-un institut. Noi nu putem să internăm decât în anumite situaţii”, a declarat Vasile Popescu, procurorul şef al DIICOT Târgu Jiu, la Acces TV.

În Gorj, consumatorii de etnobotanice apelează la internet de unde îşi achiziţionează dozele, preţul acestora pornind de la 10 lei. „Etnobotanicele pe care le procură pe internet, un drog foarte periculos, aşa zisul MDMA, conţin nişte substanţe deosebit de periculoase. Se vinde de către traficanţi la doze începând de la jumătate de gram. O doză costă de la 10 lei în sus”, a mai precizat Vasile Popescu.

În asemenea cazuri procurorii DIICOT se pot implica în consilierea consumatorilor, însă situaţia este una foarte complicată pentru că e nevoie de acordul persoanei consumatoare de droguri.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: