Parlamentarii PDL din Gorj votează măsurile Guvernului

Cei trei parlamentari pe care democrat-liberalii din judeţ îi au ca reprezentanţi la nivel central spun că vor susţine măsurile de austeritate concepute de cabinetul Boc şi, în consecinţă, resping posibilitatea votării moţiunii de cenzură iniţiate de PSD.

Cei doi deputaţi, Cosmin Popescu şi Severus Militaru, precum şi senatorul Ion Ruşeţ, declară la unison că reducerile de salarii şi chiar de pensii sunt un rău necesar, deşi în privinţa pensiilor aceştia spun că şi ei şi-ar dori ca la cele mici „să nu se umble”. Aleşii PDL Gorj urmau să participe aseară la întâlnirea de la Snagov cu preşedintele Traian Băsescu, mesajul şefului statului fiind acela că votarea moţiunii îi va trimite pe democrat-liberali în opoziţie. Cosmin Popescu spune că nici nu se pune problema ca el sau colegii săi să susţină în vreun fel moţiunea PSD. „Trebuie să mergem pe mâna Guvernului pentru că fără aceste decizii criza va fi şi mai mare. Momentul este unul extrem de dificil, iar noi suntem solidari cu Guvernul nostru. Moţiunea este o chestiune de responsabilitate, un vot pentru ea putând să ne împingă dincolo de marginea prăpastiei”, afirmă deputatul PDL.

Severus Militaru, care este şi lider sindical în minerit, ca şi Ruşeţ, de altfel, spune că şi el îşi doreşte ca salariile şi pensiile să rămână neschimbate, dar acest lucru nu se mai poate. Deputatul spune că preferă sacrificii în domeniul bugetar decât măsuri care să sacrifice mai târziu şi sectorul privat, singurul care „merge” în România. „Câteodată trebuie făcut bine şi cu de-a sila. Electoral ştiu că ne vor costa aceste decizii, în perspectiva alegerilor din 2012, dar eu reamintesc discuţiile pe care preşedintele Băsescu le avea în anii trecuţi cu fostul premier Tăriceanu, când îl întreba de unde vor fi luaţi banii pentru creşterile de pensii şi salarii. Preşedintele spunea încă de atunci că nu sunt bani, iar acum, iată că am ajuns la acel moment. Sunt şi eu supărat pe situaţia creată, asta e, noi am picat acum la zar pentru a lua asemenea măsuri, le luăm pentru că le considerăm cele mai bune şi singurele care nu vor afecta mediul privat”, spune Militaru.

De asemenea, Ion Ruşeţ spune că nu are cum să nu voteze moţiunea. „În toată Europa este criză, iar susţinerea măsurilor concepute de către Guvernul Boc reprezintă o chestiune de responsabilitate pentru fiecare parlamentar. Nu contează eventualele dezacorduri ale mele cu unii colegi de prin partid, aici este cu totul altceva, iar cine crede că nu voi vota pentru planul Guvernului de reducere a cheltuielilor publice se înşeală”, menţionează senatorul portocaliu.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: