Pârvulescu: Condescu ține federația unită

Liderul de sindicat de la Cariera Peșteana, Dan Pârvulescu, crede că dacă Marin Condescu s-ar retrage din funcția de președinte al Federației Naționale Mine Energie (FNME) atunci sindicatul s-ar sparge. Comentariul vine după ce Condescu a declarat că este nevoie de un congres unde să se decidă dacă părăsește sindicatul sau clubul. Următoarea ședință este cea a Colegiului Director și aceste probleme vor fi discutate acolo.

Reporter: Cum comentați anunțul lui Marin Condescu?

Dan Pârvulescu: Nu știu de unde a plecat chestiunea asta, ce l-a determinat. Federația e unită pentru că este Condescu președinte, pentru că el ca și conducător a știut să ne țină acolo. Altul nu văd care ar putea să țină liderii de sindicate mari. În momentul în care va veni oricare dintre noi federația se va feudaliza sau se va sparge, cel mai probabil.

Rep.: Nu i-a ținut chiar pe toți. Unii cer demisia.

D.P.: Aia care au cerut demisia să facă activitate sindicală și apoi să vorbească. Din păcate acei băieți frumoși nu au respectat nici măcar deciziile luate în Consiliul de Coordonare, organismul de conducere al federației. Nu e nevoie să dau exemple, știu ei despre ce vorbesc. Sindicalismul nu se face dându-ți cu părerea, ci prin acțiune.

Rep.: Ați spus că nu vedeți pe cineva care să-l înlocuiască. Nici măcar dvs.?

D.P.:  Nu văd care. Nu, eu sunt responsabil pe zona mea. Eu sunt mai radical, nu știu dacă acceptam ce acceptă Condescu acum, să vorbească unii verzi și uscate.

Rep.: Un eventual congres l-ar reconfirma în funcție?

D.P.: Sunt colegi de ai mei care aruncă pe piață verzi și uscate. Federația a avut un consiliu de conducere, nu demult. Consiliul de conducere se apropie de congres ca și număr de participanți, deci dacă era de spus trebuia să spună acolo, cei care comentează pe la diverse posturi. Din păcate acolo tac.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: