Paşapoartele biometrice vor fi eliberate începând de joi

Legea paşapoartelor biometrice va fi aplicată şi în judeţul Gorj începând de joi. Timp de două zile la Serviciul Paşapoarte Gorj nu vor fi depuse cereri şi nu vor fi eliberate paşapoarte.

În această perioadă, va avea loc implementarea noului sistem de paşapoarte biometrice. Astăzi va sosi noua aparatură, iar începând de joi vor fi produse primele paşapoarte biometrice din judeţul Gorj. Pentru eliberarea acestor acte, gorjenii vor plăti 234 de lei şi vor avea de aşteptat 20 de zile pentru a le primii. Acestea sunt valabile timp de cinci ani.

Paşapoartele cu cip vor fi făcute numai la Bucureşti, în Târgu Jiu fiind realizate numai paşapoartele temporare, valabile un an de zile, pentru care gorjenii vor avea de achitat 164 de lei.

Spre deosebire de clasicele paşapoarte care aveau 32 de elemente de siguranţă, paşapoartele biometrice sunt prevăzute cu 50 de elemente de siguranţă, dintre care cele mai importante sunt memoria electronică din fila de policarbonat, numită file informatizată, care cuprinde imaginea facială şi impresiunile digitale de la 2 degete, în format electronic, dar şi felul de imprimare, care vor fi greu de fraudat.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: