Pedeliştii se ceartă între ei şi se lasă cu demisii

Partidul Democrat Liberal rămâne nu numai fără viceprimarii pe care-i schimbă USL, ci şi fără consilieri locali. Situaţia se întâlneşte la Turburea, unde consilierul Cătălin Pătru şi-a dat demisia din consiliu şi din partid, dar nu din cauza opoziţiei, culmea, ci din cauza discuţiilor din interiorul partidului. De demisia consilierului ştiu doar primarul Ion Bârcă şi Nicolae Daviţoiu, deşi de această demisie ar trebui să ştie secretariatul general al partidului.

Consilierul local spune că au avut loc discuţii la Târgu Jiu pentru schimbarea lui şi a unui alt coleg, deoarece aceştia ar fi susţinuţi de democrat-liberala Elena Cojocaru. Din acest motiv, cineva din interiorul partidului a făcut presiuni asupra preşedintelui Ion Ruşeţ pentru a fi schimbaţi cei doi. “Au fost discuţii la partid la Târgu Jiu, că doamna Elena Cojocaru ne ţine în palmă pe mine şi încă un coleg, Marcel Roşoga. Din respect pentru dânsa, pentru a nu avea probleme, am ales să îmi dau demisia. Cred că domnul primar vrea să mă schimbe. Vrea să aducă în locul meu pe cineva pe care eu nu l-am văzut în campania electorală”, a declarat Cătălin Pătru.

Democrat liberalul spune că acum aşteaptă o reacţie din partea partidului, în funcţie de care va decide ce va face. Surse din partid susţin că Nicolae Daviţoiu este cel care i-a cerut în mai multe rânduri lui Ion Ruşeţ să scape de cei doi consilieri. . Daviţoiu spune că de fapt au fost motive personale ale consilierului: ”Am văzut demisia, nu ştiu de discuţii au fost pe această schimbare, acolo scrie clar că din motive personale. Aşa că  noi nu avem că să facem în aceste condiţii”.

Primarul Ion Bârcă s-a mulţumit să spună doar că demisia lui Pătru a fost o decizie bună: “Domnul Cătălin şi-a dat demisia pentru că aşa a vrut şi cred că este o decizie bună, deoarece nu venea la şedinţele de consiliu local, ceea ce nu este normal. Alte discuţii de care spune dânsul eu nu cunosc”.

REACŢIE

“Eu nu ştiu de această demisie deşi trebuia să cunosc situaţia, fiind secretar general adjunct. Dacă alţii îşi permit să vorbească în numele preşedintelui de partid, eu nu pot să îi opresc, dar nu sunt persoane autorizate.”

Ion Fugaru, secretar general adjunct

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: