Pensia de urmaş, suspendată pentru peste 1000 de elevi gorjeni

Peste 1000 de elevi, studenţi şi doctoranzi gorjeni nu îşi vor primi pensia de urmaş aferentă lunii octombrie din cauză că au ignorat termenul limită de depunere a adeverinţelor de studii pentru anul de învăţământ 2012/2013.

Elevii, studenţii şi doctoranzii, beneficiari ai pensiei de urmaş, trebuiau să aducă adeverinţa de studii pentru anul şcolar 2012/2013, la Casa Judeţeană de Pensii până astăzi. Cu toate acestea, din cei 1700 de beneficiari doar aproximativ 500 au depus actele justificative. “Depunerea adeverinţelor de şcolarizare la Casa Judeţeană de Pensii este obligatorie pentru elevii şi studenţii beneficiari de pensie de urmaş care îşi continuă studiile în anul de învăţământ 2012 - 2013, indiferent de nivelul acesteia, fără a depăşi vârsta de 26 de ani. Întrucât au ignorat termenul limită pentru depunerea adeverinţei, aproximativ 1200 dintre  beneficiarii pensiei de urmaş vor fi suspendaţi de plata drepturilor pentru luna octombrie     Rugămintea noastră ar fi ca, până la termenul limită anunţat, respectiv 10 octombrie, toţi elevii şi studenţi aflaţi în această situaţie, să depună adeverinţele de elev/student pentru noul an şcolar/universitar. În caz contrar, pensiile de urmaş vor fi suspendate de la plată începând chiar cu luna octombrie”, a declarat Rodica Ghimiş, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj. 

Reluarea la plată a pensiilor astfel suspendate se va face în luna următoare depunerii adeverinţei, cu plata retroactivă a drepturilor. De exemplu, dacă un elev/student prezintă adeverinţa pe 31 octombrie, acesta îşi va primi pensia aferentă lunii noiembrie la data obişnuită de plată (14 noiembrie în cont sau după 20 prin intermediul factorului poştal), însă pensia aferentă lunii octombrie va fi plătită abia în luna decembrie). “Întârzierea plăţilor se datorează beneficiarilor şi nu funcţionarilor instituţiei. Rugămintea noastră este ca de fiecare

dată să fie respectate termenele anunţate, în caz contrar repunerea în drepturi se efectuează cu întârziere, durata acesteia depinzând de data la care au fost aduse documentele”, a mai precizat Rodica Ghimiş.

CUANTUM 

Cuantumul ajutorului acordat elevilor, studenţilor şi doctoranzilor cărora le-a decedat unul dintre părinţi variază între 350 de lei şi 800 de lei, în funcţie de valoarea pensiei sau a salariului titularului.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: