Pensionarii gorjeni au sesizat Curtea Constituţională

Sute de pensionari din judeţul Gorj vor să acţioneze în instanţă Casa Judeţeană de Pensii Gorj pentru majorarea punctului de pensie. Deşi au strâns 900 de semnături, membrii Ligii Judeţene a Pensionarilor spun că întâmpină greutăţi la Tribunalul Gorj deoarece nu sunt lăsaţi să anexeze lista cu semnături la acelaşi dosar de judecată.

„Cei de la Tribunal ne spun că fiecare pensionar trebuie să se adreseze instanţei separat. Acest lucru nu s-a întâmplat însă în celelalte judeţe din ţară, unde pensionarii au avut posibilitatea să acţioneze în instanţă casele de pensii şi Guvernul prin intermediul ligilor pensionarilor. Ne vom consulta cu avocaţii noştri pentru a vedea ce articol din Codul de Procedură Civilă le dă lor voie să nu primească dosarul ”, spune Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj. 

Aproape o sută de mii de pensionari

„De asemenea, am mai înaintat o cerere către Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională în privinţa Ordonanţei de Urgenţă 114/2009”, mai spune Rădulescu. În cazul în care vor reuşi să dea în judecată Casa de Pensii şi li se va acorda câştig de cauză, toţi cei aproape 1000 de vârstnici vor primi retroactiv, pe lunile ianuarie şi februarie o pensie la punctul de pensie de 820 lei. „Dorim ca majorarea de 45 % să intre în vigoare, nu să nu scadă la 39%. Punctul de pensie trebuie să fie egal cu 820 lei, nu cu 730 lei, cât este acum”, spune un vârstnic. În judeţul Gorj sunt aproape 100.000 de pensionari. Peste 35.000 dintre aceştia trăiesc cu o pensie care are valoarea sub salariul minim pe economie, iar aproape 10.000 au pensia peste 1200 lei. La nivelul judeţului există 892 de cazuri care nu au beneficiat de pensia minimă socială, fiind doar beneficiarii unei indemnizaţii care se situează sub 350 lei.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: