Perioada de înscriere la bacalaureat ar putea fi amânată

Cele câteva sute de elevi de clasa a XII-a din judeţul Gorj s-ar putea înscrie pentru susţinerea bacalaureatului de anul viitor mult mai târziu decât prevede legea şi asta pentru că, tocmai în perioada în care ar trebui făcute înscrierile, profesorii vor fi în concediu fără plată.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, ca şi celelalte inspectorate din ţară, a primit săptămâna trecută de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei o notă prin care li se recomanda să îşi ia concediul fără plată în zilele de 14-18 decembrie. Coincidenţa este cu atât mai mare cu cât exact în această perioadă, au loc, aşa cum prevede legea, înscrierile elevilor de clasa a XII-a pentru susţinerea examenului de bacalaureat de anul viitor. În această situaţie nu rămân decât două variante şi anume fie se amână perioada de înscriere, fie sute de elevi vor rata înscrierile pentru susţinerea bacalaureatului. Reprezentanţii învăţământului în Gorj susţin că vor face tot posibilul ca elevii să nu aibă de suferit din cauza acestui lucru şi că cel mai probabil perioada de înscriere se va amâna. „Da, este adevărat că am primit această notă din partea ministerului să ne luăm concediu fără plată pe 30 noiembrie dar şi în intervalul 14-18 decembrie. Dar asta nu o să-i afecteze pe elevi în niciun fel pentru că nu vom permite să nu se facă înscrierile, mai este mult până la bac şi noi avem în discuţie să amânăm perioada ca să nu fie nimeni afectat”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct la ISJ Gorj.

 „De fiecare dată am făcut înscrierile în decembrie, mai trebuie tot de la minister să vină formularele acelea tip pe care să le completeze elevii cu opţiunile lor, majoritatea ştiu despre ce este vorba, dar dacă ni se solicită să amânăm înscrierea o vom face şi noi dacă nu, înscrierile vor avea loc în termenul prevăzut de lege”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu”, din Târgu Jiu.

„Am devenit cobaii lor”

Elevii sunt până la urmă cei mai afectaţi de aceste schimbări şi susţin că nu mai ştiu nici ei unde o să ducă toate aceste nereguli ba mai mult unii sunt chiar revoltaţi de faptul că examenul de bacalaureat a suferit foarte multe schimbări în ultimul timp. „Noi cei de-a XII-a avem cel mai mult de suferit pentru că ne pregătim pentru bac într-un fel şi apoi iar se mai schimbă câte ceva. Parcă am fi cobaii lor, să se stabilească ceva şi să nu mai modifice legea cum au ei chef”, a declarat o elevă care va susţine examenul de bacalaureat anul viitor.   

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: