Personalul nedidactic din învăţământ, raportat la numărul de elevi

Ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu, a aprobat un ordin care va intra în vigoare cu 1 octombrie și care stabilește cu exactitate numărul de norme în învățământul preuniversitar de stat în funcție de numărul de elevi din fiecare județ.

Ordinul face referire la personalul care deține funcții de conducere, dar și personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar. Astfel, numărul secretarilor, contabililor și contabililor șefi dintr-o unitate de învățământ va fi raportat la numărul de elevi, spun sindicaliștii. ”Acest ordin stabilește normativele și a numărul de personal nedidactic, personal didactic auxiliar în funcție de elevi, de numărul de clase. Se referă aici la secretari, secretari șefi care au indemnizații pentru funcțiile respective, de contabil, contabil șef. Trebuie să văd și eu care este situația la nivelul județului Gorj, dar în orice caz nu cred că se pune problema de reduceri de posturi. La unele școli erau încadrați secretar și secretar șef cu mai multe clase de studiu, între timp numărul s-a redus și trebuie o reașezare unitară pentru toate școlile”, a spus Constantin Huică, lider Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj.

Norme în funcţie de numărul elevilor

Potrivit ordinului, la unitățile de învățământ de stat cu un număr de până la 100 de elevi se poate norma 0,25 post de contabil și 0,25 post de secretar. La unitățile cu un număr de elevi între 101 și 399 se poate norma 0,50 post de secretar, iar la școlile cu un număr de la 500 la 799 de elevi se poate norma un post de contabil. ISJ Gorj a comunicat faptul că în perioada imediat următoare se va cere o situație tuturor școlilor pentru a vedea dacă normele actuale respectă ordinul. ”La momentul de față nu sunt depășiri de normă la nivelul județului Gorj, nu cred că afectează pe nimeni la noi decât într-un mod pozitiv, aceea că sunt creșteri la unele indemnizații, sunt crescute unele indemnizații de conducere. Ordinul doar ce a fost publicat, cu siguranță se va face o verificare scrisă dacă suntem cu normele exact cum prevede ordinul”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Indemnizații

Acest ordin prevede o indemnizație de conducere de 55% pentru inspectorul școlar general, 45% pentru adjunct, 45% pentru directorul Casei Corpului Didactic, 40% pentru contabilul șef și 30% pentru inspectori școlari. De precizat ar mai fi faptul că inspectoratele școlare își vor stabili structurile funcționale astfel încât numărul total al funcțiilor de conducere să fie de maxim 12% din numărul total al posturilor aprobate.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: