Peste 7.500 de gorjeni vor să fie primari sau consilieri

Peste 7500 de gorjeni râvnesc la funcţiile de primar şi de consilier local sau judeţean. Dintre aceştia, doar 138 sunt candidaţi independenţi, restul figurează pe listele a diferite formaţiuni politice. Postul de primar al Târgu Jiului se află în topul celor mai râvnite funcţii la alegerile de luna viitoare, iar la polul opus este Primăria Ioneşti, care nu prezintă interes pentru candidaţi.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj a centralizat listele candidaţilor pentru funcţiile de primar şi de consilier local sau judeţean. Cei mai mulţi candidaţi sunt propuşi de USL (1200 de persoane), PDL (1194 de persoane), PP-DD (1181 de persoane), PRM ( 1124 de persoane) şi UNPR (1032 de persoane). La polul opus se află Partidul Socialist Român cu un număr de 5 candidaţi. Restul formaţiunilor politice au propus între 9 şi 500 de candidaţi. Potrivit unei statistici efectuată de BEJ, aproximativ 400 de persoane candidează pentru un post de primar şi peste 7.200 de cetăţeni îşi doresc să deţină funcţia de consilier pentru următorii patru ani. “Cei mai mulţi candidaţi pentru funcţia de primar s-au înscris pentru Primăria Târgu Jiu, 11 persoane, iar cei mai puţini pentru Primăria Ioneşti, două persoane. De regulă, la celelalte primării figurează pe listele propuse pentru primari între 5-10 candidaţi”, a declarat Mihail Pistol, preşedintele BEJ Gorj. Şi pentru postul de primar al celorlalte oraşe din Gorj s-au înscris câte 7 persoane ( Motru, Novaci, Tismana sau Turceni) şi respectiv câte 5 persoane (Ţicleni, Bumbeşti-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti). La comune, recordul îl deţine Primăria Padeş care este râvnită de zece localnici şi Primăria Peştişani pentru care s-au înscris în cursa electorală nouă candidaţi. Deşi mai toţi primarii aflaţi în funcţie trebuie să se lupte cu ceilalţi contracandidaţi pentru a-şi asigura un nou mandat, <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Ioneşti edilul local, reprezentantul USL, va trebui să învingă doar o singură persoană şi anume pe Ion Mihăilescu, candidatul PDL.

VOTANŢI

La nivelul judeţului Gorj, pe listele electorale permanente figurează un număr de 305.000 de votanţi. Dintre aceştia peste 81.000 de alegători se înregistrează în municipiul Târgu Jiu. 

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: