Peste patru sute de posturi libere în învăţământ

Aproape 450 de posturi vacante au fost publicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj la sediul instituției pentru mișcările de personal din învățământul gorjean ce vor avea loc în acest an. Posturile incomplete și complete se află atât la nivel rural, cât și urban. Inspectorul școlar Justin Paralescu spune că în acest an vor fi posturi suficiente pentru că sunt foarte puține restrângeri de rezolvat. Lista cu posturile vacante nu este încă definitivă.

Candidații care participă în acest an la mișcările de personal din învățământ, restrângeri de activitate, transfer sau concurs pentru ocuparea unui post au la dispoziție aproape 450 de catedre vacante, complete sau incomplete. ”Posturile vacante complete și incomplete s-au afișat și sunt mai multe decât numărul de restrângeri pe care trebuie să le facem în acest an. Asta înseamnă că oamenii vor avea unde să meargă. Examenul de titularizare din vară se va susține la nivelul școlilor sau a consorțiilor școlare, iar directorul poartă toată responsabilitate în organizarea acestui concurs”, spune inspectorul școlar general al ISJ Gorj. În perioada imediat următoare urmează soluționarea restrângerilor de activitate, în această situație aflându-se în acest an doar 67 de persoane. Transferul dascălilor la alte școli se va finaliza până la 22 martie. O modificare importantă în calendarul mișcării de personal o reprezintă eliminarea pretransferului cadrelor didactice. Candidații care solicită angajarea în baza notelor obținute la concursurile din iulie 2010 sau iulie 2011 trebuie să depună o cerere la secretariatul unității care organizează concursul de titularizare. Din acest an modul de ocupare a posturilor din învățământ s-a modificat, concursul organizându-se la nivelul unității de învățământ care are posturi vacante. Cei care s-au înscris la școlile unde vor să ocupe un post pentru următorii patru ani trebuie să treacă printr-o probă orală și printr-o probă scrisă. Proba orală, ce constă în desfășurarea unei inspecții la clasă va avea loc în intervalul 2 mai -8 iunie, iar examenul scris va fi susținut în perioada 15 iunie-15 iulie 2012.

POSTURI

La limba și literatura română au fost afișate 15 posturi, 13 posturi la matematică, 18 la muzică instrumentală, aproape 30 la opționalul de informatică și tehnologia informației și comunicării, 16 posturi sunt disponibile pentru limba engleză, peste 50 de posturi libere de învățătoare și peste 20 de catedre pentru educatoare.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: