Pietre și zăpadă multă pe Transalpina

Utilajele acționează cu dificultate pe Transalpina. Drumarii au reluat deszăpezirea după ce au tras lamele pe dreapta din cauza vremii nefavorabile. În zonă, a nins în ultimele zile ca în plină iarnă. Stratul de zăpadă este, în continuare, generos.

În plus, pe carosabil, au ajuns pietre și grohotiș odată ce troienele au început să se topească. Două utilaje intervin pentru deszăpezirea Transalpinei.

Acțiunea este însă una dificilă. „Pe asfalt, sub zăpadă, este un strat gros de gheață și asta face ca intervenția să se desfășoare mai greu. Sunt utilaje care împrăștie și material antiderapant. Există riscul să ne oprim dacă vor fi din nou ninsori. Mai sus, a fost lapoviță, avem un cod galben de ninsori pentru zona montană și, dacă va îngheța, ne vom retrage pentru că am pune viețile deservenților în pericol. Sunt zone unde, odată cu topirea zăpezii și a ploilor, au căzut de pe versanți pietre și grohotiș. Urmează să fie îndepărtate. Stratul de zăpadă atinge, în unele zone, 3-4 metri”, a transmis Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Deszăpezirea se face pe un singur sens, apoi utilajele vor îndepărta și zăpada de pe celălalt sens de mers. Este risc de avalanșă, așa că intervenția este destul de greoaie. „Nu putem să spunem o dată exactă în care să fie redeschisă circulația. Cert este că ne vom lua toate măsurile de siguranță astfel încât să nu fie nimeni în pericol atunci când va tranzita cea mai înaltă șosea din România. Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă ar cădea o piatră în fața unei mașini ori pe mașină. Este riscant. Le transmitem șoferilor să nu se aventureze pe această șosea pentru că drumul rămâne închis până când va fi curățat. Noi vom anunța când se va relua circulația”, a adăugat Cristi Tudor.

Galerie foto



Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: