Piţurcă: „Mi-am făcut datoria la Pandurii pe un contract mic”

Randamentul atacanţilor de la Pandurii a fost recent criticat de antrenorul Sorin Cârţu care pune lipsa lor de eficienţă pe finalul stresant de campionat şi faptul că s-a jucat sub presiune. Nu de aceeaşi părere este unul dintre jucătorii de bază din atac, Alexandru Piţurcă, care, deşi e supărat că nu a marcat, crede totuşi că întreaga echipă e vinovată de lipsa de eficienţă din atac. Pentru Pandurii au marcat acelaşi număr de goluri în acest sezon, respectiv patru, Piţurcă şi Tilincă, ultimul jucând însă doar un număr mic de minute în tur iar în retur fiind accidentat. 

Alexandru Piţurcă, a precizat că nu are nici o ofertă de a pleca de la Pandurii deşi atât Steaua cât şi Poli Timişoara s-au interesat în retur de situaţia sa contractuală cu Pandurii şi au dat declaraţii referitoare la un eventual transfer. „Nu ştiu nimic de nicio ofertă. Clubul trebuie să spună dacă s-a primit ceva pentru mine. În plus, nu cred în oferte verbale făcute pe la televizor. Nu este după mine, eu am contract cu Pandurii şi depind de club. S-a scris că nu mai sunt dorit aici la Pandurii că am contractul mare dar eu îl am mai mic decât s-a vorbit, poate să confirme şi preşedintele clubului. N-am contract mare şi consider că mi-am făcut datoria pentru Pandurii.” 

Vrea să plece liber de contract 

Piţurcă este nemulţumit de faptul că preşedintele clubului spusese în iarnă că lasă să plece liber de contract orice jucător iar acum a cerut ca jucătorii să vină cu ofertele din partea altor cluburi dacă doresc să plece: „Domnul preşedinte se lăuda că mă lasă liber atunci când a fost incidentul cu Sorin Cârţu dar acum nu ştiu ce face, nu cred că se schimbă de la o zi la alta. La începutul campionatului a promis că mă lasă liber atunci când voi fi dorit de o echipă, şi mi-a reamintit asta şi la începutul returului că putem pleca gratis oricare din noi. Dar n-am putut să plec aşa, nu era să plec şi să nu joc un retur întreg.”
Preşedintele Condescu a reafirmat faptul că ar fi de acord cu orice transfer al unui jucător de la echipă dar a precizat că în cazul Piţurcă nu e nici o ofertă concretă: „Eu mi-aş dori să avem oferte pentru toţi jucătorii. Aş fi de acord cu un transfer dacă este benefic unui jucător. În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Piţurcă, nu există nicio ofertă clară. Sunt declaraţii făcute prin ziare pe criteriul de simpatie, dar nu e nimic concret. Când vine oferta o să discutăm şi apoi vedem ce va face, dar, repet, nu mă voi împotrivi niciunui transfer.”


Piţurcă nu crede în blocaj psihic

Piţurcă spune că e la curent cu criticile antrenorului la adresa atacanţilor şi le consideră îndreptăţite: „Am văzut ce a spus domnul Cârţu de atacanţi că nu şi-au făcut datoria. E părerea dânsului şi are dreptate să ne mai şi critice. Suntem şapte atacanţi în lot dar nu avem prea multe goluri înscrise. Înseamnă că suntem slabi dacă n-am marcat.” Atacantul nu crede că jucătorii de atac au avut un blocaj psihic şi afirmă chiar că e o prostie: „Chestia cu blocajul psihic e o prostie. Nu e adevărat, cred doar că atacanţilor de la Pandurii le e greu să marcheze. Problema e legată de jocul echipei în general şi cred că atacanţii nu sunt ajutaţi suficient să-şi creeze ocazii. Acesta a fost jocul echipei acum, dacă în trecut se ratau câte 5-6 ocazii pe meci, acum nu ştiu dacă avem două. Ajungem mai greu în faţa porţii. Dar mai mult nu putem face, dacă nu sunt mulţumiţi cei din conducere, atunci plecăm toţi şi vin alţii.” 

Nu se aştepta să nu înscrie în retur 

Piţurcă e nemulţumit şi afectat şi de unele critici la adresa sa precizând că şi atunci când nu a marcat şi-a a dus aportul la victorii ale echipei iar acest lucru se uită când se fac analizele de final de an: „Nu sunt mulţumit de numărul de goluri date şi nu mă aşteptam să nu dau nici un gol în retur. N-am avut nici noroc, dar mi-am făcut datoria pentru echipă. Cu mine în teren am bătut toate echipele mari şi asta chiar dacă nu am marcat. Am avut şi eu contribuţii la unele goluri marcate de colegii mei prin pase de gol. Când intru în teren o fac cu un singur gând, să-mi fac treaba cât mai bine pentru această echipă, nu ţin să şi marchez. Dacă se iveşte ocazia, o voi face ori de câte ori se poate. Primordial pentru echipă a fost acum să luăm punctele nu să avem un golgheter.” În ceea ce priveşte faptul că a înscris mai puţin, Piţurcă îşi reproşează mai ales că nu a fost mai egoist dând şi multe pase de gol care nu se contabilizezaă la final: „Îmi reproşez că nu am fost mai egoist pentru că îmi era mai bine acum. Avem mai multe goluri marcate, aşa doar am reuşit să dau mai multe pase de gol decât goluri.”

A fost la restaurant cu Marina în timpul liber 


Piţurcă are şi nemulţumiri legate de afirmaţiile referitoare la escapada sa cu Marina Dina, precizând că a fost într-adevăr gripat la meciul cu Bistriţa şi nu s-a dat accidentat. El a recunoscut totuşi că în ziua jocului cu Bistriţa se afla la Bucureşti în compania Marinei Dina cu care a ieşit la un restaurant: „Unii şi-au bătut joc de imaginea şi munca mea. Nu m-am dat bolnav niciodată pentru că de aceea m-am făcut fotbalist, ca să joc. Înaintea acelui meci de la Bistriţa, mai exact marţi, m-am simţit rău, iar doctorul mi-a spus să stau în casă 2-3 zile. Până vineri mi-am revenit, şi absolut normal nu am intrat în vederile antrenorului pentru acea deplasare. Apoi sâmbătă seara am ieşit la un restaurant, dar nu am stat mult. Doar nu era să stau în casă o lună pentru o răceală, şi în plus era seara mea liberă când am fost fotografiat.”

A jucat 25 de meciuri şi a înscris de patru ori 

Alexandru Piţurcă este unul dintre jucătorii de la Pandurii cu cele mai multe meciuri jucate în acest sezon, având o medie de 78 de minute în meciurile în care a evoluat, el fiind prezent pe teren tot turul, cu excepţia jocurilor în care a fost suspendat şi tot returul, cu excepţia jocurilor în care a fost accidentat sau menajat. În cele 25 de meciuri cât a fost pe teren însă, în 21 dintre acestea fiind titular şi jucând de regulă 90 de minute, Piţurcă a marcat de doar patru ori, nereuşind să găsească deloc drumul spre gol în retur. 



Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: