Piţurcă se gândeşte la cupele europene… cu Pandurii

Controversatul atacant al pandurilor, Alexandru Piţurcă, are un final de an foarte bun. Curtat de cei de la  Steaua de mai mult timp, Piţurcă junior a fost convocat la începutul săptămânii la o acţiune a echipei naţionale, selecţionerul dorind să vadă la lucru o serie de jucători sub 25 de ani din campionat. Chiar dacă e la naţională şi Steaua insistă să-l transfere din primăvară, Piţurcă se gândeşte deocamdată tot la Pandurii şi îşi doreşte să ajungă în acest sezon să se bată cu echipa din Târgu Jiu la cupele europene.

„Este posibil ca Alex Piţurcă să vină în Ghencea, dar vom vedea după meciul cu Fiorentina”, declara ieri antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, care a spus de mai mult timp că Piţurcă poate fi o soluţie pentru echipa sa.

Atacantul pandurilor nu a prea vorbit despre acest subiect al plecării, iar din ceea ce spune se deduce doar că doreşte să continue cu Pandurii. Marcator a cinci goluri pentru Pandurii în acest tur, patru în campionat şi unul în cupă, Piţi junior se află totuşi în faţa unei mari provocări, aceea de a evolua nu numai la echipa la care a debutat dar la o echipă de top din România.

O mare şansă pentru viitor

Alexandru Piţurcă, se află de două zile în cantonamentul de la Mogoşoaia al selecţionatei A unde a fost convocat de tatăl său. Piţi junior a precizat ieri că această convocare este foarte importantă, pentru el fiind prima, dar şi pentru a putea pe viitor să prindă mai des prima reprezentativă: „Este o şansă mare pentru mine de a prinde în viitor prima reprezentativă. Şi de ce să nu gândesc aşa- Pentru asta suntem chemaţi toţi cei 20 de jucători din ţară. Cred că au contat în primul rând, evoluţiile mele din acest tur de campionat. Doar numai asta trebuie să fi contat, nu- Eu am tras destul de tare la Pandurii şi mă bucur că eforturile mele au fost răsplătite”.

Despre evoluţia echipei  Pandurii din acest tur, fiul selecţionerului a declarat că o consideră destul de bună, mai ales după numirea lui Sorin Cârţu la echipă considerând că jocul bun prestat l-a ajutat să ajungă la naţională: „Cel puţin în ultima vreme am avut evoluţii foarte bune la echipă şi cred că aşa m-a ajutat. Am reuşit să nu mai pierdem decât un meci odată cu venirea domnului Cârţu. Chiar eram într-o pasă bună acum dar păcat că s-a terminat turul. Eram într-o formă bună şi aveam şi rezultate, dar asta se poate continua şi în retur, când o să revină şi jucătorii accidentaţi”.

Mulţumit de locul ocupat acum de Pandurii, Piţurcă e convins că echipa va avea o iarnă liniştită chiar dacă rămâne cu regretul că se putea mai mult: „Suntem la o distanţă de cinci puncte de zona fierbinte a clasamentului şi cam la tot atâtea de zona cupelor europene. Cred că se putea şi mai mult.”

„Mă gândesc să ajungem la jumătatea clasamentului”

Piţurcă junior a înscris doar de patru ori pentru Pandurii în campionat şi un gol în Cupa României, dar atacantul spune că e mulţumit de reuşitele sale pentru că au fost înscrise pentru o echipă mică: „Pot să zic că sunt mulţumit de numărul de goluri marcate cu Pandurii în acest sezon. Am reuşit să marchez de cinci ori în meciurile oficiale pe care le-am avut. Nu ştiu dacă este un număr foarte mare de goluri, dar la o echipă micuţă cum e Pandurii, eu zic că este bine şi aşa”.

Pentru retur, principala preocupare a echipei trebuie să fie, în opinia atacantului, evitarea zonei retrogradării dar acesta nu exclude nici posibilitatea ca echipa să urce în clasament chiar pe un loc de cupe europene: „Cred că noi trebuie să acumulăm un număr cât mai mare de puncte pentru a ne detaşa de zona retrogradării. Ori, cel puţin deocamdată, noi nu avem de cât  cinci puncte distanţă faţă de prima echipă care retrogradează dar cam la fel avem şi faţă de cele care pot juca în cupele europene. Eu nu mă gândesc deloc la retrogradare şi la faptul că am putea intra din nou acolo. Eu mă gândesc să ajungem la jumătatea clasamentului şi de ce nu, să jucăm chiar într-o cupă europeană! Dar sunt conştient că va fi foarte greu”.

Piturcă junior va debuta azi la naţională, într-un meci amical contra Naţionalei de tineret a lui Emil Săndoi.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: