PNL Târgu Jiu, atac dur la Dian Popescu. Reacţie: „Nişte prostii”

Organizaţia PNL Târgu Jiu, unde copreşedinţi sunt Octavian Lupulescu şi Eduard Berca, s-a întrunit joi seara şi a adoptat un document prin care solicită „clarificarea” situaţiei lui Dian Popescu, copreşedinte la organizaţia judeţeană, după condamnarea cu suspendare primită la Înalta Curte. PNL Târgu Jiu a respins şi solicitarea lui Dian Popescu, care vrea schimbarea lui Lupulescu de la şefia filialei. Documentul semnat de zeci de liberali a fost trimis la PNL Gorj şi PNL central. Dian Popescu a spus că „la Bucureşti nu ia nimeni în calcul asemenea prostii” şi că „Lupulescu nu va prinde Crăciunul în funcţie”.

Liberalii din organizaţia municipală s-au întâlnit joi seară în cadrul unei şedinţe, care a avut loc la sediul PNL Gorj. Asta pentru că la sediul PNL Târgu Jiu a fost schimbată yala şi liberalii nu au avut acces. Aproximativ 50 de liberali au semnat o interpelare prin care s-a cerut clarificarea situaţiei lui Dian Popescu. Clarificarea se referă la rămânerea sau nu în funcţia de copreşedinte PNL Gorj a lui Dian Popescu, după ce liberalul a fost condamnat în primă instanţă la cinci luni de închisoare cu suspendare.

Interpelarea a fost transmisă atât Biroului Permanent Judeţean al PNL Gorj, cât şi către Biroului Permanent Naţional. Eduard Berca, copreşedintele PNL Târgu Jiu, spune că vrea să dispară tensiunile din cadrul partidului şi că este nevoie de anumite clarificări. „Într-adevăr, organizaţia municipală a avut o şedinţă la care au participat 50 de persoane. Am cerut Biroului Permanent Judeţean să se lămurească situaţia domnului Dian Popescu, să fim informaţi dacă se respectă art.22, al.4 din statut vizavi de membrii de partid aflaţi în curs de cercetare. A fost o luare de poziţie a domnului Octavian Lupulescu în ceea ce priveşte obstrucţionarea fostului Biroul Municipal al PNL Târgu Jiu de către domnul Dian Popescu. Atunci am propus să cerem clarificări printr-o interpelare scrisă, însuşită de toţi cei prezenţi. Doar trei persoane nu au fost de acord, iar celelalte 47 de persoane au semnat interpelarea. Documentul a fost adresat şi către Biroul Naţional”, a declarat Eduard Berca, copreşedintele PNL Târgu Jiu.

Dan Vâlceanu, copreşedinte PNL Gorj, spune că va răspunde solicitării după întrunirea Biroului Permanent Judeţean. „Am primit interpelarea vizavi de situaţia domnului Dian Popescu şi urmează ca în primul Biroul Permanent Judeţean să formulăm un punct de vedere”, a declarat Dan Vâlceanu.

„Ultima răsuflare a lui Lupulescu”

Dian Popescu este convins că şefii săi de la Bucureşti nu vor lua în calcul interpelarea Organizaţiei Municipale Târgu Jiu. Ba mai mult, spune că îl va înlocui pe Lupulescu săptămâna viitoare. „Este ultima răsuflare a lui Octavian Lupulescu, care încearcă să se ţină de scaun corupând nişte liberali mai vechi. Lupulescu nu va prinde Crăciun în funcţia actuală. La Bucureşti, nu ia nimeni în calcul asemenea prostii, venite din partea unui om care ştie că va fi schimbat. Eu mă bucur în continuare de respectul conducerii centrale a partidului. Chiar domnul Petrache a declarat în repetate rânduri că nu se pune problema înlocuirii mele”, a declarat Dian Popescu.

Octavian Lupulescu nu a comentat situaţia, motivând că este la vânătoare.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: