Podul peste Amaradia, pericol public

Podul de la Bălăneşti peste râul Amaradia stă să cadă, iar autorităţile judeţene întârzie să ia vreo măsură în acest sens. Cetăţenii din zonă spun că le este teamă să mai traverseze podul şi se tem pentru vieţile lor. Unul dintre picioarele podului este grav afectat şi poate ceda în orice moment. În cazul în care s-ar produce nenorocirea, două sate ar rămâne izolate de restul lumii.

Autorităţile locale din Bălăneşti spun că au solicitat sprijinul autorităţilor de la nivel judeţean pentru consolidarea podului din satul Ohaba însă deocamdată nu au primit niciun răspuns în acest sens. Ar fi nevoie de circa 12 miliarde de lei vechi pentru lucrările care se impun pentru reconstrucţia piciorului de pod care a fost distrus de apă şi de viiturile venite pe râul Amaradia. Reprezentanţii primăriei Bălăneşti spun că vor interzice accesul pe pod dacă nu se vor executa lucrările de consolidare până în toamnă.  „Am purtat discuţii şi promisiuni am, dar urmează să mai vedem şi fapte. De promisiuni sunt foarte sătul. Aştept să vină. Eu am informat şi Prefectura şi Consiliul Judeţean şi celelalte autorităţi, s-au făcut şi note de constare. Voi interzice în toamnă accesul pe acest pod pentru că nu pot permite ca oamenii să se mai circule pe el. Trebuie să se gândească cei de la judeţ şi să analizeze priorităţile ale fiecărei localităţi şi să nu se mai facă diferenţieri. Şi cetăţenii mei trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca ceilalţi cetăţeni”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti. 

primarul_arata_unde_podul_este_afectat

Se tem pentru viaţa lor

În cele două sate, Bosta şi Blidari, care ar putea rămâne izolate de restul comunei trăiesc circa 140 de familii. Oamenii, conştienţi fiind de pericolul la care se expun zilnic când tranzitează podul cu pricina, spun că le este teamă pentru vieţile lor. „E nevoie să se investească în acest pod care leagă satele Ohaba de Glodeni şi Blidari pentru că e pericolul ca satele să fie izolate. Copiii care vin de acolo la şcoală ar avea dificultăţi în momentele în care apa este mare. Niciodată nu s-a făcut o treabă ca lumea în sensul de a se consolida toate picioarele podului. În ultimul timp apa a ros foarte puternic baza stâlpilor de susţinere şi oricând este pericol mai ales dacă vine o ploaie mare cu arbori aduşi de la munte, se face un baraj şi tot podul pleacă. Îmi este foarte teamă, mă gândesc mai mult la copii”, a spus Ion Pera, un localnic din zonă.

Aşteaptă sprijinul Guvernului

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că au solicitat sprijin financiar la Guvern pentru consolidarea podului însă deocamdată nu au primit un răspuns în acest sens. „Am făcut documentaţia pe care am înaintat-o către Guvern pentru a primi sumele necesare reparaţiei podului respectiv. A fost restricţionat traficul în zonă şi în această perioadă sper să facem rost de sumele necesare ca fie reparat. Nu dau termene, neştiind momentan când se va rezolva însă ne interesează să intre cât mai repede în reparaţii, ca să nu punem în pericol viaţa nimănui”, a precizat Claudiu Teodorescu, prefectul de Gorj.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: