Poliţia Comunitară pierde contractele cu statul

Poliţia Comunitară Târgu Jiu începe să piardă contractele cu instituţiile statului încă înainte de a face reducerile de personale impuse de lege. Doar 100 de comunitari vor mai rămâne în municipiu, asta în cazul în care Poliţia Comunitară nu va pierde şi puţinele contracte pe care le are. Ieri, Casa Judeţeană de Pensii a anunţat că preferă să facă pază cu personalul propriu, pentru că nu mai are bani, dar cazul nu este singular.

Peste 200 de angajaţi vor părăsi Poliţia Comunitară Târgu Jiu, după ce guvernul a decis că numărul de poliţişti comunitari nu poate fi mai mare de 1 la o mie de locuitori. Lucrurile stau prost cu atât mai mult cu cât deja foarte multe instituţii au luat ca şi măsură de reducere a cheltuielilor rezilierea contractelor de bunuri şi servicii.

Printre instituţiile care au renunţat la paza şi protecţia oferită de poliţiştii comunitari se numără Direcţia Agricolă, Casa Judeţeană de Pensii, dar şi Agenţia de Plăţi şi Prestaţii Sociale Gorj. Conducerea Casei Judeţene de Pensii spune că nu a avut încotro şi că a fost necesar să se lipsească de paza comunitarilor. „Noi practic nu am reziliat contractul, ci am redus obiectul contractului. Am păstrat decât o persoană care să asigure protecţia transportului de valori. Am renunţat la pază pe timpul zilei şi a nopţii. Persoana care asigură paza transportului este plătită în funcţie de timpul pe care îl petrece la trezorerie, deci o valoare mult mai mică decât a celuilalt”, a declarat Ioana Talău, directorul adjunct al Casei Judeţeane de Pensii Gorj.

Stau de pază prin rotaţie

În momentul de faţă, angajaţii sunt cei care, prin rotaţie, asigură paza instituţiei fiind răsplătiţi prin recuperări. Chiar dacă în instituţie este şi casieria şi se lucrează chiar şi cu miliarde de lei, pe timpul nopţii însă nu sunt ţinuţi bani tocmai pentru a evita evenimentele neplăcute. „În viitor, după ce vom vedea cum stau lucrurile o să facem un contract cu o firmă de pază şi protecţie care să asigure în continuare paza pentru că deşi nu sunt bani pe timpul nopţii acolo totuşi există pericol în privinţa arhivei. Între timp, angajaţii se rotesc între ei, mai fac şi femeile că nu am ce face, a trebuit să renunţ la serviciul ăsta”, a adăugat Ioana Talău.

Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare spune că angajaţii respectivi sunt în prezent în concediu de odihnă, după care vor intra în şomaj. Acesta estimează că în jur de 200 de angajaţi vor părăsi serviciul ca urmare a selecţiei pe care intenţionează să o facă în următoarea perioadă. „Era normal să se întâmple asta, ne aşteptam. Casa de Pensii nu este singura care a luat măsura asta, mai este şi Direcţia Agricolă şi altele dar nu mai are rost să dăm nume. Respectivii angajaţi sunt acum în concediu urmând ca apoi să plece în şomaj. Cei care asigurau paza înainte vor pleca sigur pentru că nu pot să-l păstrez pe cel care a stat la căldură şi să-l dau afară pe cel care stătea pe gerurile alea în parc şi cred că şi navetiştii vor pleca”, a declarat Ion Tudor.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: