Politicienii s-au luat la întrecere cu atleţii la Crosul Tineretului

Fuga e sănătoasă şi deloc ruşinoasă! Au dovedit-o cei peste 150 de participanţi care au alergat ieri la crosul tineretului. Printre ei şi mai marii judeţului Radu Teodorescu sau Ion Călinoiu, care au vrut să arate că sunt în formă şi fizic, nu numai politic.

Atleţi de profesie sau de ocazie, participanţii la Crosul Tineretului desfăşurat ieri au fost nevoiţi să alerge aproximativ un kilometru prin centrul Tg-Jiului. Cel mai rapid dintre băieţi a fost Gheorghe Şurlea, în timp ce la feminin s-a impus Elena Moagă.

Au îmbinat politica şi sportul

Concurenţii s-au aşezat cuminţi la start încă dinaintea orei 10. Prefectul Radu Teodorescu sau preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, au ieşit şi ei la o mişcare. Nu aveau pretenţii la locul 1, dar au vrut să arate că sportul se poate practica la orice vârstă. „Îi felicit pe organizatori, ideea e extraordinar de bună. Am ieşit la mişcare pentru a-i susţine şi cred că e foarte important să promovăm activităţile sportive mai ales în afara programului de curs al elevilor. E foarte important să avem şi un corp sănătos şi o minte sănătoasă”, a spus Radu Teodorescu înaintea startului. Ion Călinoiu în schimb avea un plan bine pus la punct. „Sper să ţin pasul cu ei pe o anumită distanţă, dar până la urmă o să mă las mai uşor sigur ca să-i văd cum aleargă ei de frumoşi, de gingaşi. Cursa o s-o fac completă, dar o s-o fac într-un ritm pe care mi l-am stabilit în orice acţiune pentru a duce cursa la capăt.” Şi chiar aşa a făcut. Alături de Teodorescu, Horaţiu Gorun, Ion Işfan sau Aurel Popescu, Călinoiu s-a aşezat strategic pentru a evita nebunia de la start.

Politicienii au menţinut un grup compact pe tot parcursul alergării uşoare şi au reuşit să termine cursa în aplauzele spectatorilor. „M-am primenit ce să fac? Respir mai bine acum, trebuie să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult. Am stat în spatele tineretului ca să-i împingem. Cursa a fost greoaie, dar am avut o strategie bună...să terminăm!”, a spus cu umor la final şeful Consiliului Judeţean, care respira cu greu şi era vizibil marcat de efortul depus.

„Întotdeauna e necesară mişcarea, poate ar trebui s-o facem mai des. Exact cum spune şi sloganul, m-am simţit iarăşi tânăr. Fiecare a alergat după categoria sa de greutate sau de vârstă, eu de pildă sunt la super grea.”

Horaţiu Gorun, director DTS Gorj

Atleţii au luat spuma

Aşa cum era de aşteptat, atleţii profesionişti au dominat cursa atât la masculin, cât şi la feminin. La băieţi primul a sosit Gheorghe Şurlea iar la fete Elena Moagă. „Sunt foarte mândră că am terminat pe locul 1. A fost o cursă frumoasă, vreme bună, le mulţumesc organizatorilor care ţin această cursă an de an. Sper să se organizeze cât mai des pentru că sunt benefice, vin şi copiii de la şcoli, se încurajează sportul care şi aşa nu trece printr-o perioadă foarte bună. Nu avem cum să-i motivăm şi să-i facem să vină la sport decât prin astfel de competiţii”, a spus Moagă la final, atleta de 27 de ani antrenată de Ion Bură. Un mic punct negativ legat de organizarea de ieri. Atleţii au aşteptat în van minute bune să fie premiaţi de organizatori, într-un final venind anunţul că premierea se va face joi seara de la ora 18.

Clasament masculin peste 20 de ani:

     1. Gheorghe Şurlea      2. Claudiu Şurlea                3. Alexandru Staicu

Masculin sub 20 de ani:

1.     Mădălin Gheban            2. Ionuţ Dobârceanu     3. Lucian Mănescu

Feminin peste 20 de ani:

1.     Elena Moagă                 2. Adela Bălţoi             3. Ramona Manea

Feminin sub 20 de ani:

1.     Andreea Pîşcu               2. Laura Popescu          3. Ştefania Buguleţ

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: