Poliţişti ajunşi şomeri pentru că au chefuit în loc să patruleze

Doi poliţişti din cadrul IPJ Gorj şi-au pierdut locurile de muncă după ce, la începutul lunii, au fost într-un bar şi s-au distrat în timpul programului de patrulare, ulterior ei fiind acuzaţi că ar fi bătut un bărbat care nu ar fi avut nici un act de identitate la el pentru a se legitima. Bravurile agenţilor au ieşit la iveală cu ocazia cercetărilor făcute în dosarul deschis pentru clarificarea împrejurărilor în care gorjeanul ce spune că a fost bătut de aceştia a ajuns aproape mort la spital.

Agenţii Ionuţ Radu şi Adrian Popescu, din cadrul Poliţiei Municipale Târgu Jiu, au ajuns şomeri după ce le-au permis unor tinere aflate în barul în care intraseră pentru a vedea dacă sunt probleme să le ia şepcile şi să îşi facă fotografii cu ele. Ulterior, poliţiştii au băut şi s-au distrat cu restul clienţilor din local, la ieşire ei întâlnindu-l pe Ion Cucăilă, bărbatul de 38 de ani pe care l-au dus la secţie pentru că nu a dorit să se legitimeze. Surse care doresc să îşi păstreze identitatea spun că ambii agenţi erau foarte bine dispuşi atunci când au ieşit din localul aflat în centrul municipiului, o parte din aventura lor fiind imortalizată de fetele care au fost îndrăzneţe şi s-au pozat cu şepcile poliţiştilor, acestea nefiind tentate şi de bastoane…

Le stricase buna-dispoziţie

Bastoanele au fost rezervate pentru Cucăilă, un „nima-n drum”.  După câteva ore petrecute în sediul Poliţiei Municipale Târgu Jiu, bărbatul a ajuns cu greu acasă, ulterior rudele acestuia chemând o ambulanţă pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Cucăilă a declarat aici că a fost bătut în sediul Poliţiei Municipale, după care ar fi fost dus de poliţişti cu o maşină a Poliţiei şi lăsat într-o staţie de autobuz, bărbatul depunând plângere împotriva agenţilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a comunicat imediat după depunerea plângerii că va efectua cercetări cu „maximă celeritate” pentru a stabili adevărul, doi procurori ocupându-se de anchetă. Până acum „maxima celeritate” a fost destul de lentă, împiedicată probabil de proceduri birocratice. Conform surselor menţionate, cei doi agenţi au fost daţi afară din rândurile Poliţiei Române ca urmare a comportamentului pe care l-au avut în barul din centrul municipiului Târgu Jiu, excluderea lor neavând legătură cu faptele violente de care sunt acuzaţi că le-ar fi comis după părăsirea localului.

Expertizaţi psihiatric

Aceleaşi surse susţin că cei doi agenţi sunt în prezent internaţi la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, procurorii cerând expertizarea agenţilor Radu şi Popescu. Ancheta deschisă în urma plângerii depuse de Ion Cucăilă îl vizează şi pe un angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, care făcea parte dintr-o patrulă stradală şi care ar fi ajutat la transportarea bărbatului la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu. Cei doi poliţişti şi jandarmul sunt acuzaţi de tentativă de omor deosebit de grav, victima acestora, Ion Cucăilă aflându-se şi în prezent în spital, acesta fiind internat la o clinică din Târgu Mureş.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: