Poliţistul Alionescu, „tare-n gură” la proces

Doi martori au fost audiaţi ieri în procesul în care poliţistul Constantin Alionescu este judecat pentru că, în primăvara anului trecut l-a bătut pe un şofer din Mătăsari, pe considerentul că acesta l-ar fi stropit cu maşina, după o ploaie abundentă. Omul legii neagă acuzaţiile ce-i sunt aduse, iar la audierile de la Tribunal şi-a cam ieşit din pepeni, reproşându-i judecătorului de caz că nu consemnează exact şi integral declaraţiile martorilor. Între cei doi au cam ieşit scântei, deşi declaraţiile martorilor nu-i prea sunt favorabile poliţistului.

Scena în care el îl loveşte pe şofer a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unui magazin, iar două dintre angajatele acelui magazin au fost acum audiate, una dintre femei povestind cam ce a văzut ea în momentul în care a auzit ţipetele unui bărbat din stradă. Victima poliţistului cerea ajutor trecătorilor, dar nimeni nu sărea în sprijinul său, oamenii fiind convinşi că agentul prinsese vreun răufăcător.

După disputa avută cu judecătorul de caz, Alionescu a cerut strămutarea procesului la o altă instanţă din ţară, el depunând în acest sens o solicitare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă de la sfârşitul anului trecut. Instanţa supremă va decide însă de abia săptămâna viitoare dacă procesul continuă sau nu la Tribunalul Gorj, la sfârşitul anului trecut un alt magistrat de aici dispunând începerea urmăririi penale şi anchetarea lui Alionescu într-un alt dosar în care acesta este acuzat de abuz în funcţie, după ce a amendat fără motiv nişte şoferi pe care nici măcar nu i-a oprit în trafic şi care, culmea, îi mai sunt şi rude, relaţia pe care o are cu aceştia fiind, evident, una conflictuală.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: