Poliţistul martor a stârnit râsul în sala de judecată

Procesul în care un om al legii din Mătăsari este judecat pentru purtare abuzivă continuă la Tribunalul Gorj, ieri fiind audiaţi noi martori în dosar, unul dintre ei, un poliţist, reuşind să stârnească hohote în sală prin răspunsurile formulate la întrebările primite.

Constantin Alionescu este judecat pentru că în mai anul trecut l-ar fi bătut pe un tânăr din localitate, Vasile Croitoru, pe motiv că l-ar fi stropit cu maşina atunci când a trecut pe lângă el. Incidentul s-a petrecut pe o vreme ploioasă şi a fost surprins pe camerele de supraveghere de la un magazin. Croitoru l-a reclamat pe agent la Parchet, unul dintre martorii audiaţi ieri spunând că l-a văzut pe acest „chircit”, ca şi cum s-ar fi apărat de poliţistul care-l agresa.

Culmea este că la 112 a sunat tot Alionescu, acesta cerând sprijinul colegilor săi, aşa ajungând acum să dea explicaţii în faţa judecătorului Dumitru Păsărin un agent care lucra în Poliţie de doar 3 săptămâni atunci când s-a produs incidentul. Florin Vasile Buicu a venit la instanţă hotărât să spună adevărul şi numai adevărul, aşa cum îl obliga calitatea de martor, el nereuşind, în schimb, să declare, pentru că a intervenit la locul presupusului incident după apelul pe 112. Agentul a precizat în nenumărate rânduri că afară ploua şi că a preferat să-i cheme la sediul Poliţiei Mătăsari pe Alionescu şi Croitoru, sediul Poliţiei fiind la cel mult 100 de metri de locul incidentului.

Evident că omul legii s-a deplasat foarte repede la solicitarea primită, dar, în faţa judecătorului, el nu a reuşit să explice dacă a aflat şi pentru ce fusese solicitat acolo. „Nu-mi amintesc să-l fi întrebat pe Croitoru la faţa locului pentru că nu mi s-a părut să stea anormal”, a precizat acesta, după care judecătorul l-a întrebat dacă i se pare, în schimb, „normal” ca bărbatul care are calitatea de parte vătămată în dosar să stea, prin ploaie, întins pe caldarâm. „A refuzat să facă declaraţii. Discutau că l-a stropit cu maşina pe poliţist. Alionescu nu l-a lovit în prezenţa mea şi nici eu şi nici colegul meu nu am exercitat acte de violenţă asupra sa. Mi-a strâns şi mâna la plecare şi a venit după două ore şi jumătate cu o plângere împotriva lui Constantin Alionescu”, a spus Buicu.

Inclusiv procurorul de caz a încercat să afle de la poliţistul martor în dosar dacă după ce a intervenit în baza apelului la 112 a aflat pentru ce a fost solicitat totuşi la locul intervenţiei, dacă cei doi nu i-au reclamat nimic. Răspunsul agentului? Cât se poate de simplu! Croitoru a primit un avertisment verbal pentru că l-a stropit pe Alionescu, avertisment care nu a fost consemnat pe niciunde. Mai mult, agentul a menţionat că victima nu avea urme de violenţă pe corp, deşi din actele medicale reiese cu totul altceva, iar Buicu a precizat că atunci când s-a prezentat la locul intervenţiei Croitoru era aplecat pe jos „ca şi cum aduna ceva”. Aduna pumni şi picioare de la poliţist, după cum se vede pe camerele de supraveghere… Răspunsul l-a dat însă tot agentul audiat ieri. Acesta era în Poliţie de trei săptămâni activ, iar Alionescu îi fusese un fel de mentor în debutul său de om al legii. Asta l-a şi făcut pe agent să declare că îl consideră pe Alionescu „un poliţist model”, moment în care în sală a fost rumoare, mai ales că, anterior, menţionase că Alionescu încerca să stabilească „un contact verbal” cu victima…

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: