Ponta a fost avocat al soţilor Udrea-Cocoş

Poate părea de necrezut în actualul context politic, dar în urmă cu mai puţin de un deceniu, când premierul Victor Ponta era la primul său mandat de deputat de Gorj, parlamentarul de Târgu Jiu era şi avocat al familiei formate de Elena Udrea cu Dorin Cocoş.

HotNews a publicat informaţii din care reiese că în perioada anilor 2005 şi 2006 cabinetul avocatului Ponta s-a ocupat, la Bucureşti, de modificarea unor acte ale firmelor deţinute de familia Cocoş, şase firme beneficiind de serviciile avocăţeşti ale parlamentarului cu buletin la Baia de Fier.

Menţiunile apar în actele depuse la Registrul Comerţului, iar ca perioadă de desfăşurare a lor coincid cu relatări din presa vremii în care cuplul Daciana Sârbu – Victor Ponta era văzut la aceeaşi masă cu Elena Udrea şi Dorin Cocoş, la un restaurant al celui din urmă. Cu două zile înainte de masa respectivă, Elena Udrea participase la şcoala de vară a tineretului TSD pe care Ponta îl conducea în acea perioadă. Anul trecut, în ianuarie, în plină perioadă a protestelor de stradă, firma unui cumnat al lui Ponta îşi adjudeca unul dintre cele mai bănoase contracte de la stat, în asociere cu doi parteneri de afaceri ai lui Cocoş.

Victor Ponta a înregistrat, ca avocat, în perioada primului mandat de parlamentar de Gorj venituri substanţiale, fiind acuzat la acea vreme că veniturile sale ar fi avut legătură cu contractele de consultanţă juridică pe care fostele complexe energetice de la Turceni şi Rovinari le-au derulat cu casa de avocatură Şova, la care era senior partner. Deputatul a negat orice legătură cu contractele lui Şova, menţionând că avut alte contracte la cabinetul său de avocat din Bucureşti, fără a oferi amănunte. În tot acest timp, în public, el s-a contrat cu Elena Udrea, fostul ministru al dezvoltării neezitând nici ea să-l critice pe premier atunci când a venit în vizită la Târgu Jiu, fără ca vreunul dintre cei doi să vorbească despre afacerile comune din trecut.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: