Ponta: Şansa CEO ar fi „restructurarea şi eficientizarea“

Premierul Victor Ponta a declarat că şansa Complexului Energetic Oltenia ar fi restructurarea şi eficientizarea, spunând că mixul energetic nu este o ipoteză pe care ar trebui să ne bazăm. Declaraţia a făcut-o la un post local de televiziune, în preajmă fiind şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj înţelegând de aici că până la sfârşitul lui 2016 va fi realizat mixul energetic. 

Victor Ponta a declarat pentru TV Sud că vrea să fie „foarte realist“ şi transmite că şansa CE Oltenia ar fi restructurarea şi eficientizarea, lăsând deoparte discuţia privind reorganizarea sistemului energetic în sensul ca producţia de cărbune şi hidro să fie în aceeaşi companie. A dat de înţeles că Hidroelectrica nu ar prea vrea să se lege la cap cu energia pe lignit. „În primul rând, să continuăm partea de restructurare şi eficientizare a Complexului Energetic Oltenia, care este nu doar plămânul economic al Gorjului şi al Olteniei. (...) Partea de mix energetic este o chestiune pe care toată lumea a cerut-o şi eu cred că ar fi o soluţie bună. Pe de altă parte sunt impedimente majore. Hidroelectrica este în insolvenţă, este important să-şi şi dorească să facă parte dintr-un holding alături de producţia pe cărbune. Avem acţionar minoritar, Fondul Proprietatea, care întotdeauna a obstrucţionat orice fel de acţiune în această direcţie. M-aş concentra mult mai mult pe prima parte şi pe a doua, dacă reuşim să convingem şi Bruxelles-ul, acţionarii minoritar, o să o facem, dar prima are şanse mai mari, ca să fiu foarte realist“.

Ce a înţeles Ion Călinoiu din această afirmaţie? „La ora actuală, CE Oltenia este competitiv. Mixul este punctul final şi nu vom da nici un pas înapoi în realizarea acestui obiectiv. Una din condiţiile realizării mixului energetic este scoaterea din insolvenţă a Hidroelectrica. Eu cred că în primul trimestru al anului 2016, Hidroelectrica va îndeplini condiţiile ieşirii din insolvenţă”, a precizat Călinoiu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: