Popeangă: Condescu trebuie să se trezească

Ideea privatizării Complexului Oltenia nu le surâde deloc social- democraţilor. Deputatul PSD, Vasile Popeangă, a declarat că prin toate mijloacele pe care le deţine se va opune acestui proces.

Ce părere aveţi despre decizia  Guvernului de a privatizare viitorul Complex Oltenia?

Eu sunt împotriva privatizării Complexului Energetic Oltenia, care se va face. Eu personal voi fi împotrivă şi o să uzez de toate mijloacele posibile şi instrumentele pe care le are un deputat să fiu împotriva acestei decizii a Guvernului de a privatiza aceste entităţi economice.

Dacă la putere ar ajunge USL s-ar schimba ceva?

Am declarat că dacă ajungem la putere, renegociem acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi vom renegocia aceste măsuri. Sunt convins că nu dorim privatizarea, ci dimpotrivă, dorim un management eficient la aceste entităţi economice.

Sunteţi de acord cu managementul privat?

Da. E nevoie de oameni care să fie ieşiţi din sfera politicii, care să cunoască problemele din zona respectivă şi care să facă aceste companii eficiente. Eu am mai declarat că am susţinut managementul privat şi în programul nostru, pentru că managementul privat înseamnă performanţă şi nu înseamnă disponibilizarea celor care muncesc efectiv. Poate că înseamnă disponibilizări ale unora care au fost angajaţi pe criterii politice în ultimii trei ani de zile şi care stau degeaba pe la birouri pe salarii foarte mari.

Cum apreciaţi modul în care au reacţionat sindicatele vizavi de toate aceste măsuri?

Fără niciun fel de probleme eu am avut curajul să critic sindicatele pentru diversele acţiuni pe care le-au făcut. Eu cred că trebuie să se trezească acum şi să-şi dea şi ei seama cu ce oameni au lucrat. Au fost prea mult minţiţi toţi aceşti lideri de sindicat şi mai ales principalul lider de sindicat, Marin Condescu. Eu cred că acum e momentul să se trezească, să-şi dea seama că au fost minţiţi şi că cei care suferă sunt gorjenii.

Credeţi că sindicatele au vreo putere de influenţă în luarea unei decizii?

Sunt nişte lucruri pe care ei le-au stabilit cu actuala putere şi ar trebui să iese cu ele să spună. De asemenea, cred că sunt în stare să organizeze  acţiuni sindicale.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: