Popriri pe salarii la Protecţia Copilului Gorj

Peste 100 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au primit mai puţini bani la salarii pentru că au avut popriri pentru neplata datoriilor pe care aceştia le au la diferite instituţii bancare şi CAR.

Din cauza salariilor mici cu care s-au ales în urma tăierii unor anumite sporuri, aproximativ 10% dintre angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au întâmpinat probleme la plata creditelor şi împrumuturilor oferite de către bănci şi CAR. Astfel că, 101 dintre cei 1085 de angajaţi ai acestei direcţii au primit titluri executorii de popriri pe salarii. „Pentru un numără de 101 angajaţi ai DGASPC Gorj au fost emise titluri executorii de înfiinţare a popririi pe veniturile salariale, dintre aceştia, din aparatul propriu 40 de angajaţi au popriri pentru CAR şi patru la instituţii bancare”, a declarat Gabi- Cristina Covei, purtător de cuvânt DGASPC Gorj

Cele mai mari datorii le înregistrează angajaţii Complexului de recuperare şi reabilitate neuropsihiatrică pentru adulţi Bâlteni, suma totală restantă a acestora ajungând la 60.500 de RON. “Către CAR, 8915 este suma pe lună oprită la aparatul propriu al direcţiei, iar către bănci 1482 de lei, la Complexul de îngrijire şi asistenţă Suseni 14 angajaţi au un total restant la creditele luate de la bănci de 3260 de lei, iar de la Complexul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi Bâlteni, 10 angajaţii au datorii la instituţiile bancare şi non bancare, suma totală a restanţelor la credite a acestora fiind de 60.500 de lei”, a spus Gabi-Cristina Covei. La opt dintre salariaţii care au făcut împrumuturi la CAR nu li se poate opri toată suma solicitată deoarece au un salariu mai mic începând cu luna ianuarie a acestui an, unul dintre salariaţii cu rate la bancă având un salariu de 1038 şi o rată de 858, 18 lei.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: