Posibile reduceri de contracte la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu e una din echipele cu cele mai mici contracte de joc ale fotbaliştilor fiind pe penultimul loc în liga I din acest punct de vedere. Preşedintele Marin Condescu a declarat că media contractelor de joc este de 60000 de euro dar există şi contracte de joc mult mai mari decât această medie. Oficialul consideră că dacă va fi necesar se va aplica chiar şi o reducere de contracte tuturor jucătorilor, fiind posibil să fie invocată forţa majoră pentru a se putea apela la această reducere. 

Pandurii e una din echipele cu contracte destul de mici pentru Liga I, neputându-se compara cu echipele care au contracte de peste 200 sau 300000 de euro ale jucătorilor. Preşedintele clubului a calculat o medie de 60000 de euro pentru echipa din Târgu Jiu fiind însă şi contracte mult mai mici dar şi de peste 100000 de euro, un astfel de caz fiind cel al lui Ilie Iordache care a plecat de la Pandurii şi este în litigiu cu clubul sau al lui Piţurcă. „Media contractelor jucătorilor de la Pandurii este de 60 000 euro. Dar nu pot să confirm că va rămâne aşa pentru că nu ştiu ce va fi peste o lună de zile dar e posibil să mai fie reduse. Criza financiară a afectat deja mai multe echipe din prima ligă aşa că nu putem preciza acum ce se va întâmpla pe viitor la Pandurii” a precizat ieri Marin Condescu care a adăugat că nu poate garanta aceste constracte şi sezonul viitor pentru că este posibil ca şi Pandurii să fie afectată de criza financiară: „În funcţie de cum va evolua criza financiară şi cum ne va afecta pe viitor vom decide poate şi o micşorare de contracte. Evident că se poate invoca forţa majoră ca la orice alt contract şi se poate recurge la diminuări de contracte. Noi le vom propune, nu este obligatoriu ca ei să şi accepte dar cert e că noi o putem invoca.” 
Sunt echipe din Liga I care au recurs la această măsură de reducere a contractelor încă din iarnă. Prima echipă a fost chiar Gloria Bistriţa care a redus cu 10% contractele încă din iarnă.

Oricine poate pleca de la Pandurii 

Preşedintele Marin Condescu a declarat ieri că oricare dintre jucători e transferabil în acest moment şi dacă vor fi oferte să plece: „Este posibil să plece din jucătorii care sunt acum în lot, nu numai cei aflaţi la final de contract. Nu voi reţine nici un jucător care va veni la mine cu o ofertă de la altă echipă şi va dori să plece dar trebuie să fie o ofertă cu care să fim de acord. Sunt unii jucători care nu pot pleca gratis de la Pandurii. Dar până în acest moment nu avem nici o ofertă pentru niciun jucător din lot chiar dacă s-a mai vorbit că unii dintre ei vor să plece.Oricum e mult prea devreme să vorbim despre aşa ceva pentru că mai e o etapă de jucat din acest sezon. Mai sunt câteva zile până la terminarea campionatului şi orice este posibil deci şi să primim oferte pentru unii dintre ei. Mai întâi să aşteptăm finalul şi apoi vedem ce oferte vin.” Primii care vor pleca sunt probabil atacanţii Arrieta şi Andelkovic care sunt la final de contract, Arrieta exprimând chiar dorinţa de a pleca de la Târgu Jiu iar Andelkovic având contract doar pe jumătate de an. Preşedintele Condescu a explicat că până şi mijlocaşii Vasilache şi Păcurar pot pleca de la Pandurii dacă au oferte: „Vasilache şi Păcurar pot pleca în orice moment dacă vor fi oferte pentru ei dar nu pot pleca gratis. Nu sunt jucători de care să nu ne putem lipsi, oricinde din lot poate pleca în anumite condiţii. Pentru Piţurcă nu există nici o ofertă concretă să plece.”

Nu vor face multe transferuri 

Lotul urmează să fie completat cu o serie de jucători care să acopere posturile descoperite, preşedintele fiind de părere că n-ar fi nevoie de multe transferuri pentru a completa lotul actual. „În acest moment n-ar mai fi nevoie de foarte mulţi jucători pentru a completa lotul actual. Acolo unde sunt probleme se pot aduce jucătorii împrumutaţi la Vâlcea, Kutlacic şi Stromajer, jucători care pot reveni oricând la noi şi pe care antrenorul i-a dorit din iarnă” consideră Marin Condescu apreciind că ar fi nevoie de un portar şi un fundaş central în primă fază, restul locurilor din lot putând fi completate de juniori şi jucătorii împrumutaţi de la Vâlcea: „Ne mai trebuie acum doar un portar de perspectivă care să poată creşte lângă cei doi portari de valoare pe care îi avem dar şi un fundaş central. Restul compartimentelor sunt destul de bine acoperite şi la mijloc şi în atac. Iar dacă sunt jucători din cei aflaţi la final de contract vor dori să plece, vom găsi soluţii şi pentru ei. Cred că mai mult de două achiziţii nu se vor face pentru că vor fi promovaţi şi o serie de juniori.”


Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: