Postul de medic de la UPU, scos din nou la concurs

Spitalul Judeţean Târgu Jiu va scoate din nou la concurs, din luna martie, postul de medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) după ce candidatul din toamnă nu a obţinut nota cinci pentru a putea promova.

Conducerea unităţii spitaliceşti a luat decizia de a suporta costul rezidenţiatului după mai încercări de a găsi un medic şcolit. “Pentru postul de medic de la UPU am avut un singur candidat la concursul din luna noiembrie a anului trecut, însă acesta nu a obţinut nota cinci. Acest post va fi scos din nou la concurs pentru un absolvent de medicină generală care să vrea să facă rezidenţiatul în medicină de urgenţă. Întrucât la UPU am avut în permanenţă deficit de medici s-a luat decizia ca Spitalul Judeţean să suporte salariul absolventului de medicină pe timpul rezidenţiatului, în contract stipulându-se obligaţia de a veni pe post la sfârşitul pregătirii”, a declarat Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Medici puţini, dar bine pregătiţi

În prezent, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe îşi desfăşoară activitatea un număr de cinci medici, dintre care trei cu rezidenţiat, specialitatea urgenţe, şi doi medici generalişti cu competenţe. Ultimii doi medici încadraţi la UPU au venit la spitalul din Târgu Jiu după ce şi-au făcut rezidenţiatele la clinicile universitare din Bucureşti şi Timişoara. Este vorba despre Maddy Huzu, şeful secţiei, şi Aura Oprocea, ultimul medic fiind angajat chiar la sfârşitul anului trecut. “Deşi sunt foarte puţini, medicii de la UPU sunt bine pregătiţi. În urmă cu aproximativ doi ani Maddy Huzu, în prezent şefa secţiei, a venit la spitalul din Târgu Jiu după un rezidenţiat efectuat la Spitalul de Urgenţe Floreasca. La sfârşitul anului, a ales spitalul din Târgu Jiu şi Aura Oprocea, medic ce a efectuat rezidenţiatul la o clinică universitară din Timişoara. Sunt medici tineri care şi-au desăvârşit studiile în clinici renumite şi au ales să vină în Târgu Jiu, deşi în afara ţării puteau primi salarii mult mai mari”, a mai precizat Cristina Căliman. 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: