Postul viceprimarului de la Ţicleni, scos la concurs de DSV Gorj

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj va scoate la concurs postul lui Constantin Mazilu, după ce acesta a fost numit în funcţia de viceprimar al oraşului Ţicleni. Ieri, acesta a cerut conducerii instituţiei să-i suspende raporturile de muncă pe perioada exercitării mandatului. Directorul Ion Iliuţă spune că instituţia se confruntă cu un deficit de personal.

Constantin Mazilu lucrează în cadrul DSVSA Gorj din anul 2007, fiind responsabil cu problemele legate de pesta porcină, exercitând totodată şi atribuţiile de purtător de cuvânt. “Mi-am depus cererea şi urmează să-mi primesc decizia de suspendare a raportului de serviciu. Începând cu data de 26 iunie mi-am început activitatea în cadrul Primăriei Ţicleni”, a declarat Constantin Mazilu. În perioada 2000-2007, Mazilu a ocupat postul de primar al localităţii. Acesta nu şi-a dus până la capăt al doilea mandat renunţând în favoarea postului de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Direcţia Sanitar Veterinară. “Am plecat de la primărie înainte de expirarea celui de al doilea mandat pentru a putea participa la un concurs din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare. M-am retras din funcţia de primar pentru siguranţa familiei mele întrucât nu puteam avea siguranţa că voi fi reales”, a precizat Mazilu. În momentul de faţă, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se confruntă cu un deficit de personal. Directorul instituţiei spune că va organiza concurs pentru ocuparea postului lui Constantin Mazilu. “În prezent, avem opt posturi vacante pentru funcţionari publici şi trei posturi pentru personal contractual. Până la sfârşitul anului, se vor elibera încă două-trei posturi ca urmare a pensionării angajaţilor respectivi. Postul lui Constantin Mazilu va fi scos la concurs, angajarea făcându-se pe perioadă determinată. Suntem în deficit de personal şi abia reuşim să facem faţă”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVA Gorj. 

SALARIU

După ce a fost învestit ca viceprimar, Constantin Mazilu spune că nu regretă  alegerea făcută. “Salariul de la primărie va fi la fel ca cel de la Direcţie, aproximativ 2000 de lei/lună. Nu regret alegerea făcută pentru că voi fi scutit de un efort financiar în plus. În perioada în care am lucrat în cadrul Direcţiei Veterinare făceam zilnic naveta de la Ţicleni la Târgu Jiu, cu maşina personală, cheltuiam lunar aproximativ 600 de lei”, a menţionat noul viceprimar.

PLANURI

Constantin Mazilu speră într-o bună colaborare cu primarul Radu Constantin. “Cred că voi colabora foarte bine cu domnul primar, ţinând cont şi de faptul că suntem vecini şi ne-am înţeles întotdeauna. Sper să respectăm promisiunile făcute în campanie şi să întocmim proiecte noi”, a precizat viceprimarul oraşului Ţicleni.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: