Potârcă, cu gândul la CEDO

Procesele penale şi anchetele în care a fost implicat în ultimii ani l-au pus pe gânduri pe fostul candidat la Preşedinţia României, care e tot mai convins că în ţara pe care a vrut să o conducă nu va avea parte de o judecată dreaptă.

Constantin Ninel Potârcă spune că va depune plângere împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, mai ales după ce Inspecţia Judiciară de la Consiliul Superior al Magistraturii i-a comunicat, recent, că a finalizat verificările la o plângere depusă de acesta împotriva unei judecătoare de la Gorj.

La începutul primăverii Potârcă s-a plâns la CSM şi în presă de faptul că, în timpul unui proces la Tribunalul Gorj, preşedinta completului i s-ar fi adresat cu termeni nepotriviţi, spunându-i „ţigan”. El a invocat atunci şi faptul că soţia lichidatorului judiciar care se ocupă de firmele sale, Matei Catrinoiu, este magistrat la Judecătoria Târgu Jiu şi, ca urmare, colegă cu restul magistraţilor care judecă dosarele sale. Inspecţia judiciară a venit la Târgu Jiu, dar nu a putut confirma nimic din acuzaţiile lui „Obama” de Meteor.

Inspectorii au constatat că procesele lui Potârcă nu sunt influenţate de calitatea de judecător a soţiei lui Catrinoiu, iar în privinţa remarcilor „jignitoare”, şedinţa respectivă, fiind una civilă, nu a fost înregistrată audio, aşa cum se întâmplă în procesele penale. Ca urmare, nu există probe care să susţină acuzaţiile, Potârcă nefiind de acord cu acest lucru. „Păi nu sunt înregistrări, sunt de acord, dar sunt martori care pot să spună ceea ce eu am reclamat. Nu a fost audiat nimeni. Cei de la Inspecţie au venit pe aici, au întrebat pe la Tribunal câte ceva şi apoi au spus că nu au probe. Aşa a fost şi cu domnul Bertha, de la DNA, care a spus în urmă cu câţiva ani că toţi romii din cartierul Meteor se ocupă cu activităţi infracţionale şi nu l-a sancţionat nimeni. Eu acum vă daţi seama de ce procese imparţiale voi avea parte la instanţele din Gorj, dar şi la cele din Oltenia. Magistraţii se ştiu şi ei între ei şi vor discuta, iar eu cine voi fi, acela care a reclamat-o pe doamna judecători la CSM şi a trimis Inspecţia Judiciară pe capul celor de la Tribunal? Credeţi că le-a picat bine chestia asta, chiar dacă rezultatul final a fost cel care a fost? O să-mi apăr şi eu şansele pentru a-mi dovedi nevinovăţia, dar doar la CEDO mai pot face asta. Acolo durează ani de zile, dar voi depune plângere şi voi dovedi în cele din urmă că am avut dreptate”, declară Constantin Ninel Potârcă.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: