Potârcă, în continuare „arestat” la domiciliu

La aproape o lună după ce s-a trezit cu cătuşe la mâini pentru câteva zile, fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, nu poate pleca din Târgu Jiu pentru că anchetatorii nu-i dau voie să părăsească localitatea de domiciliu. Pentru că stă foarte mult la palatul pe care îl are în cartierul Meteor, a avut timp să observe cât de săracă începe să devină zona, dar şi cum i se năruiesc ultimele afaceri pe care le mai avea.

Constantin Ninel Potârcă s-a adresat magistraţilor de la Tribunalul Gorj pentru a contesta decizia procurorului de caz de a i se interzice în continuare să plece din Târgu Jiu. Judecătorii şi-au declinat însă competenţa şi fostul prezidenţiabil a rămas tot la mâna anchetatorilor care l-au încătuşat, Potârcă fiind extrem de nemulţumit că nu poate pleca din oraş. A mai trecut prin aşa ceva acum aproape doi ani, când tot la fel luni în şir a fost „arestat” la domiciliu. Acum spune că nu ar mai exista motive să nu i se permită să părăsească localitatea de domiciliu, dar rămâne să-l mai creadă şi anchetatorii, mai ales că el are o serie de interdicţii de respectat pentru a nu fi arestat din nou.

„Nu am voie să iau legătura cu martorii din dosar, dar culmea este că aceşti martori sunt contabilul meu, secretara de la firmă, cu care nu pot să schimb nici măcar o vorbă. Nici prin intermediari nu pot să iau legătura cu ei şi nu am voie nici să îmi administrez afacerile. Am ajuns în postura în care parteneri de-ai mei reziliază zilnic din contractele pe care le aveam în derulare, iar pierderile şi daunele pentru mine sunt majore. E inadmisibil să nu pot vorbi cu aceşti oameni, să nu pot să-mi gestionez afacerile pentru că de ele depind locurile de muncă ale altor oameni. Eu asta cerusem la instanţă, dar au zis că e de competenţa procurorului de caz. Nu ştiu cu ce mai pot eu influenţa probele, indiferent că plec sau nu din Târgu Jiu sau că vorbesc ori nu cu contabilul şi cu secretara, atâta timp cât se lucrează la o expertiză în baza documentelor de la Parchet”, spune Potârcă.

Sărăcia din Meteor

Blocat de câteva săptămâni în palatul pe care îl are în Meteor, Potârcă a avut timp să discute, în schimb, destul de mult cu alţi afacerişti din cartier, toţi plângându-i-se de cât de greu le merg firmele pe care le administrează. Preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România, Constantin Ninel Potârcă spune că nimeni prin Meteor nu mai are un „business” cu care să se poată lăuda, aşa cum se întâmpla în urmă cu câţiva ani.

„E sărăcie mare în cartier. Nimeni nu mai face afaceri acum. O să vedeţi cât va creşte şomajul şi infracţionalitatea şi cât de greu va fi la iarnă, că acum mai e cum mai e. Vremurile bune s-au dus demult pentru că cei care sunt acum sus îşi asigură scaunele lor şi rudele sau prietenii, iar de noi nu mai interesează pe nimeni. Toţi sunt puşi pe jupuit. Nu se uită nimeni să vadă ce înseamnă un grup de oameni de afaceri în cartier. Dacă organele de anchetă probează o evaziune, mi se pare în regulă, dar să vii aşa să ridici oamenii şi să-i acuzi pe nedrept nu mi se pare deloc OK. Acum tuturor romilor le este frică şi se tem să nu fie arestaţi şi pentru ceea ce nu fac şi de aia nu mai vorbeşte nimeni în numele lor”, mai declară Potârcă.

Acesta este inculpat în prezent în alte două dosare penale, ambele aflate în diferite faze de judecată, în care a fost condamnat la diferite pedepse privative de libertate. Cea mai grea sentinţă primită de Potârcă şi care nu e definitivă constă în şase ani de puşcărie cu executare şi plata unor despăgubiri de 180 de milioane de lei, evaziunea fiscală din acest dosar având legătură cu dezmembrarea de către acesta a fostului combinat chimic de la Arad.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: