Prefectul atacă în instanţă schimbarea vicelui din Stăneşti

Instituţia Prefectului Gorj a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Local Stăneşti, în urma căreia a fost schimbat viceprimarul comunei. Potrivit autorităţilor, viceprimarul Constantin Văduva a fost schimbat cu majoritate plus unu din voturi şi nu cu două treimi cum cere legea. Primarul localităţii, Vasile Pârvulescu, a spus că în cele aproape două luni de când a fost demis de consilieri, vicele a venit zilnic la serviciu.

Prefectura Gorj a decis, la mai bine de două luni de la emiterea hotărârii, că viceprimarul localităţii Stăneşti, Constantin Văduva, a fost schimbat abuziv din funcţie. Vineri, 4 septembrie, Instituţia Prefectului a deschis o acţiune în contencios administrativ împotriva Consiliului Local pentru nerespectarea legii. ”Am verificat hotărârea de schimbare a viceprimarului din Stăneşti şi am văzut că a fost luată fără două treimi din voturile consilierilor. Consiliul Local e în procedură de dizolvare, încă nu s-a dizolvat, nu există o hotărâre definitivă de dizolvare. Până Consiliul Local se dizolvă în mod irevocabil, viceprimarul trebuia schimbat cu două treimi din voturi şi atunci noi am atacat hotărârea pentru că nu a fost schimbat potrivit legii. Prefectul are drept de tutelă. Ei au schimbat vicele cu jumătate plus unu din voturi, ceea ce nu este legal”, a spus Liviu Diaconescu, şef Serviciu Legalitate Acte din cadrul Instituţiei Prefectului.

Pontat la serviciu

Vasile Pîrvulescu, primarul comunei Stăneşti, a fost cel care nu a fost de acord de la bun început cu schimbarea viceprimarului. Pîrvulescu a spus la vremea respectivă că liberalii nu aveau nici un motiv să-şi schimbe vicele. ”Nu au avut nici un motiv să-l schimbe. Nu am pus alt viceprimar între timp şi oricum fostul vice a venit în tot acest timp la serviciu”, a spus Vasile Pîrvulescu, primarul din Stăneşti.

Contactat telefonic, viceprimarul Constantin Văduva a precizat doar că pe lângă acţiunea deschisă de Prefectură în instanţă, el însuşi a dat în judecată Consiliul Local pentru că a fost schimbat ilegal din funcţie. ”Şi eu am dat drumul acţiunii în instanţă, am contestat şi eu pentru că nu s-a respectat legea în ceea ce mă priveşte, şi din mai multe motive”, a spus Constantin Văduva, fostul viceprimar din Stăneşti.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: