Prefectul Văcaru: Când e serios domnul Vâlceanu?

Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, se apără după ce liderii liberali gorjeni au spus că este de vină pentru blocajul de la primăria Rovinari. Văcaru a declarat la Radio Infinit că a respectat procedura atunci când a emis ordinul de încetare a mandatului de consilier local în cazul lui Laurențiu Chivu, spunând că este jenant să i se atribuie vreo vină pentru situaţia de la Rovinari. Acolo funcţionarii nu-şi pot lua salariile, pentru că nu mai există ordonator de credite.

Reporter: Liberalii spun că sunteţi de vină pentru blocajul de la primăria Rovinari, pentru că v-ați grăbit să emiteți ordinul de încetare a mandatului lui Laurențiu Chivu. Cum le răspundeți? 

Alin Văcaru: Eu nu am făcut nimic, decât ce am făcut și la Bîlteni, ce am făcut și la Tismana. Am primit niște adrese de la partide, cum am primit și de la PNL de retragere a sprijinului politic, așa s-a întâmplat la Bîlteni. Domnul Dan Vâlceanu nu mi-a trimis adresă și în 2-3 zile am emis ordinul de încetare a mandatelor consilierilor de la Bîlteni? Nu sunt consecvenți. Atunci m-a certat domnul Vâlceanu, spunea că nu se poate, că în 3 zile, că trebuia mai devreme, că situația era nu știu cum, că a fost ședință cu o zi înainte. Acum, când am emis în 4 zile ordinul, a fost prea repede. Păi, când e serios domnul Vâlceanu? Le-am făcut atât cât a permis timpul și cum a lucrat echipa de la Prefectură.

Rep.: Totuși, primăria Rovinari este blocată...

A.V.: Asta se întâmplă acum la Rovinari, când nu vor să pună pe cineva să dea drumul la bunul mers al lucrurilor. Nu se poate, că sunt oameni care au o experiență, poate sunt la al doilea, la al treilea mandat acolo, nu se poate să nu identifice o altă persoană care să dea drumul la lucru, să funcționeze acolo.

Rep.: Ați încercat să vorbiți cu partidele?

A.V.: Nu vedeți că discutăm prin presă? Mă atacă și e jenant când vezi așa. Când am auzit că eu sunt vinovat, că am dat ordinul prea repede, în condițiile în care în urmă cu vreo lună și jumătate mă certa la fel domnul Vâlceanu că am avut interese, că am emis ordinul în 3 zile și nu l-am dat în 2, că așa voia dumnealui.

Rep.: Liberalii au spus că Laurențiu Chivu va fi numit administrator public...

A.V.: Situaţia nu este cum pare a fi, e mult mai simplă, doar că unii vor să o complice şi vor să facă un subiect, poate chiar de campanie unii dintre ei. Eu nu candidez niciunde ca să fiu atacat. Poate este foarte bun acest domn Chivu, nu-l cunosc, n-am avut ocazia să ne cunoaştem foarte bine, dar să spui că o să-l punem, o să-l numim administrator public... Păi cum să-l numeşti administrator? Se fac concursuri. Sau ştiu ei altfel? Dragi consilieri, nu vă mai jucaţi cu lucrurile astea, cu cuvinte de genul acesta. Ce facem, îl punem şi pe acela tot politic?

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: