Premiată la un festival internaţional în Serbia

Eleviigorjenicontinuăimpresionezeprintalentullorlaconcursurilenaționaleșiinternaționale.Recent,oelevăaLiceuluideMuzicășiArtePlasticeConstantinBrăiloiudinTârguJiuaprimitloculIlaunconcursinternaționaldepian,ces-adesfășuratînSerbia. Performanța aparține Mariei Costescu din clasa a VII-a, pregătită de profesoara Nicoleta Geică.

Maria Magdalena Costescu a ajuns la Liceul de Muzică din Târgu Jiu în clasa I, fiind înscrisă la secția de pian din dorința mamei sale. ”Am ales pianul din clasa I. Mama mea a făcut pian de mică până în clasa a VIII-a și i-a părut rău că nu a mai rămas în liceu pentru a-și continua studiile și asta a determinat-o să mă înscrie pe mine la această secție”, spune eleva din clasa a VII-a. În timp, dorința mamei sale a ajuns să fie și dorința sa pentru că de la un an la altul a îndrăgit pianul din ce în ce mai mult. Maria își aduce aminte cum în copilărie mama sa îi interpreta melodiile sale preferate la pianul vechi din cameră, în acest fel inserându-i fetei gustul muzicii. ”Ea avea un pian mai vechi de la o mătușă și cânta din plăcere melodii. Îmi plăcea și mie și ascultam înregistrări cu pianiști celebri. De fiecare dată regreta că nu a mers pe acest drum, al muzicii, însă atunci erau alte vremuri”, povestește Maria Costescu.

Maria este cunoscută în școală pentru rezultatele obținute la concursuri, fiind cea care a obținut numai premiul I  la Concursul ”Orpheus”. ”Îmi place foarte mult să cânt și vreau să urmez acest vis. Particip la concursuri pentru a mă evalua și pentru a mă compara cu ceilalți concurenți. Simt că am o înclinație spre muzică și beneficiez în demersul meu și de sprijinul părinților”, menționează Maria. Performanța nu se face fără sacrificii, iar eleva a renunțat la timpul liber pentru a se dedica studiului. În pragul concursurilor și olimpiadelor școlare aceasta petrece peste patru ore pe zi studiind. ”Vreau să cânt în continuare pentru că nu m-aș vedea făcând altceva pe viitor. Studiul la pian poate fi considerat și o joacă pentru că fac totul din plăcere”, consideră tânăra pianistă.

MUNCITOARE

Profesoara sa de pian Violeta Geică o consideră pe eleva sa un produs extraordinar. ”Colaborăm, foarte bine și ne intuim reciproc. E foarte muncitoare, talentată și face cu multă plăcere ceea ce face”, spune Violeta Geică.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: