Preşedintele de onoare Pustai, absent de la Festivalul de Folk

Aproximativ 30 de recitaluri extraordinare vor fi susţinute în cadrul Festivalului Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” care va avea loc în acest week-end la Târgu Jiu. Printre numele de seamă care vor urca pe scena Teatrului de Vară se numără:  Ducu Bertzi, Mihai Neniţă, Emeric Imre, Bebe Paraschivescu, Dan Vană şi Doru Stănculescu. Preşedintele de onoare al festivalului este Cristi Pustai, antrenorul Pandurilor, care nu va putea asista la recitaluri în niciuna din cele trei seri, având meciuri în deplasare.

Festivalul Naţional de Folk şi Baladă debutează vineri la ora 19.00 cu recitaluri extraordinare susţinute de Ducu Bertzi, Mihai Neniţă, Doru Stănculescu, Andrei Păunescu, Ovidiu Mihăilescu şi Trupa Joi, Eugen Avram, Nicu Zota, Pompiliu Ciolacu, Walter Ghicolescu.

Recitalurile vor continua în zilele de sâmbătă şi duminică. Aproximativ 40 de folkişti vor concura pentru trofeul festivalului.  ”Vor fi mulţi folkişti la festival, începând de la veteranii folkului şi până la lupii tineri. Vor fi 28 de recitaluri extraordinare şi 40 de concurenţi. Vom avea alături de noi şi pe prietenii noştri din Bulgaria care vor susţine recitaluri sâmbătă”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu şi preşedintele juriului festivalului. Dacă directorii festivalului vor fi Iani Gârbaciu şi Alexandru Vlahuţă, preşedintele de onoare este nimeni altul decât Cristi Pustai, antrenorul Pandurilor. Acesta nu va putea asista la recitaluri în niciuna din seri din cauză că îşi însoţeşte elevii la meciurile din deplasare. „Din păcate, Cristi Pustai, un mare iubitor de muzică folk, nu va fi la Târgu Jiu în niciuna din seri, întrucât fotbaliştii de la Pandurii au meciuri în deplasare, inclusiv duminică. Cristi Pustai este unul dintre cei mai pricepuţi organizatori de festivaluri de folk, el organizând şi Festivalul „Cetatea Mediaş”. În admir pe Pustai atât în calitatea sa de antrenor, cât şi în calitate de iubitor de folk. Am rămas impresionat de volumul mare de cunoştinţe în materie de folk pe care le are Pustai”, a mai precizat Gârbaciu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: