Prima fermă de reproducţie din Gorj amenajată la Târgu Jiu

O fermă de reproducţie pentru porci de rasă va fi amenajată la Târgu Jiu în mai puţin de o lună. Prin intermediul omului de afaceri Aurel Slapciu, reprezentanţii unei firme renumite în Europa vor demara o investiţie de peste 3 miliarde de lei vechi. Slapciu spune că, începând de anul viitor, crescătorii de vaci de lapte vor avea posibilitatea să-şi deschidă făbricuţe de procesare chiar şi pentru efective mici.

Omul de afaceri Aurel Slapciu a adus în Gorj o firmă renumită în Europa pentru porci de rasă. Slapciu spune că prima fermă de reproducţie din judeţ se va amenaja la Târgu Jiu în cel mult 3-4 săptămâni. „Discuţiile cu investitorii sunt avansate. Am găsit locaţia pentru ferma de reproducţie, aceasta urmând să fie amenajată în zona Târgu Jiului în 3-4 săptămâni. Va fi prima fermă de reproducţie din Gorj, iar pentru început vom aduce 100 de porci de rasă. O scrofiţă de 105 kg, adusă în Gorj, costă în jur de 270 de euro. Aceasta face în jur de 13-14 purceluşi la fătare şi vrem să populăm judeţul cu animale de rasă”, a declarat Aurel Slapciu.

Oamenii de afaceri s-au gândit şi la crescătorii de vaci de lapte care vor putea fi sprijiniţi ca să-şi înfiinţeze făbricuţe pentru procesarea laptelui. Începând de anul viitor, micii fermieri pot accesa fonduri europene de până la 75.000 de euro. Ei vor putea să-şi înfiinţeze făbricuţe de procesare a laptelui proprii. Astfel, că nu vor mai fi nevoiţi să-şi vândă laptele la preţuri de nimic întrucât pot avea chiar lângă ferma lor o făbricuţă de procesare a laptelui personalizată. Vor fi sprijiniţi toţi fermierii, indiferent de numărul de vaci cu lapte pe care îl deţin. Făbricuţe de procesare a laptelui pot fi amenajate chiar şi pentru 5-10 vaci”, a menţionat Slapciu.

Vizualizări: 852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: