Prima probă a examenului de bacalaureat

Mii de elevi din judeţul Gorj vor intra azi în febra examenului de bacalaureat. La prima sesiune a acestui examen s-au înscris 5704 de candidaţi din seria curentă şi din seriile anterioare, însă prima probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română va fi susţinută de 4312 candidaţi. Examenul va fi unul strict, asta pentru că în fiecare sală au fost montate camere video.

Prima probă din cadrul examenului de bacalaureat va începe mai târziu decât de obicei, la ora 12.00, pentru a nu exista perturbări datorate alegerilor locale. Era nevoie ca sălile de examen să fie pregătite după scrutinul electoral de ieri. De mâine însă examenul va începe normal, de la ora 9.00. Prin emoţiile probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, ce are loc în perioada 11-13 iunie, vor trece 4312 elevi, distribuiţi în 32 de centre de evaluare. „Vom începe cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice, de comunicare orală în limba română. Pentru această probă sunt înscrişi 4312 candidaţi. Lumea este pregătită pentru a începe examenul în condiţii normale, conform metodologiei acest examen. Această probă se va susţine în toate liceele, în acest sens organizându-se 32 de centre de evaluare”, spune Ion Işfan, inspectorul şcolar. În total, la bacalaureat s-au înscris 5704 candidaţi, 4283 din seria curentă şi 1421 din seriile anterioare. Există şi 400 de liceeni de clasa a XII-a care nu figurează pe listele de înscriere pentru că au rămas corigenţi sau au fost exmatriculaţi.

Monitorizare video

Pentru prima dată în istoria acestui examen, probele orale de evaluare a cunoştinţelor, vor fi monitorizate video. Pentru a stabili toate detaliile legate de camerele de supraveghere cadrele didactice din comisia judeţeană au discutat cu directorii de liceu pentru ca acest examen să se desfăşoare în condiţii normale. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj atenţionează că elevii care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi din examen şi vor pierde dreptul de a mai participa la bacalaureat pentru două sesiuni consecutive. Candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile sau cu materiale din care s-ar putea inspira în cursul probei. Examenul va continua în perioada 18-22 iunie cu proba de evaluare a competenţelor digitale, pentru care s-au înscris 4.341 elevi gorjeni, iar în intervalul 25-27 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la care s-au înscris 4.299 elevi.

CALENDAR

Probele scrise vor demara pe 2 iulie cu testul de limba şi literatura română, pe 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie candidaţii din Gorj vor trece prin ultima probă, proba obligatorie a profilului. Primele rezultate, înainte de contestaţii, vor fi aflate pe 8 iulie, urmând ca pe 9 iulie să fie depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi aflate pe 13 iulie. Cei mai mulţi elevi din Gorj vor susţine examenul scris de limba română, respectiv 4.838 şi examenul de matematică, la care s-au înscris 4580 de candidaţi.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: