Prima probă pentru cei 2.500 de candidaţi la bac-ul de toamnă

Aproximativ 2500 de absolvenţi ai claselor a XII-a din Gorj au intrat în febra examenelor. Ieri a avut loc prima proba din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Cei mai mulţi candidaţi sunt absolvenţi din promoţia curentă.

Absolvenţii de clasa a XII-a, care nu au promovat examenul maturităţii în sesiunea din vară, mai au o şansă în a doua sesiune care a început de ieri cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Sute de candidaţi s-au înscris la această probă. Inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, a precizat câţi candidaţi s-au înscris la fiecare probă în parte. „Avem 2456 de candidaţi înscrişi, 1722 din promoţia curentă, 734 din promoţiile anterioare. Luni a fost proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română unde am avut 267 de candidaţi înscrişi, miercuri la proba de comunicare într-o limbă internaţională s-au înscris 312 şi 275 sunt la competenţele digitale. La română scris sunt 1333, la proba obligatorie a profilului sunt 1438 la matematică şi 21 la istorie. La fizică avem 367, la chimie 102, la biologie 885, la geografie 140”, a declarat Ion Işfan. 

Examinarea se efectuează în şase centre de examen, patru la nivelul municipiului Târgu Jiu şi două în Motru şi Turceni. Corectarea lucrărilor se va face în două centre de evaluare, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” şi la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, din Târgu Jiu.  

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc în perioada iunie - iulie. La nivelul judeţului Gorj, procentul de promovabilitate al examenului de bacalaureat sesiunea iunie-iulie a fost iniţial în procent de 56,99% ajungând la 57,54%, după soluţionarea contestaţiilor.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: