Primar și viceprimar, șoferi pe microbuzul școlar

Primarul și viceprimarul din comuna Glogova se împart între administrație și șoferie. Aleșii locali sunt șoferii elevilor comună de câteva luni bune, de când conducătorul auto de pe microbuzul școlar a fost prins în stare de ebrietate la volan, transportând copiii la ore. De atunci se încearcă deblocarea unui post de șofer profesionist și cum nimeni din primărie nu poate conduce microbuzul în afară de primar și viceprimar, cei doi fac această treabă prin rotație.

La numai câteva săptămâni de la începerea anului școlar, șoferul care conduce microbuzul de transport elevi din comuna Glogova a fost prins la volan în stare de ebrietate atunci când ducea copiii la ore. Șoferul a fost dat afară de la primărie, iar locul lui a fost luat de primar. Gheorghe Alpredi conduce microbuzul școlar aproximativ două ore și jumătate pe zi, iar atunci când are treabă este înlocuit de viceprimar. „În acest moment microbuzul școlar este condus de mine și de viceprimarul din comună. Fostul șofer a fost concediat, am rămas noi și facem prin rotație. Pentru noi este o plăcere să-i ducem pe ai mici la școală sau la grădiniță”, a declarat Gheorghe Alpredi.

Așteaptă deblocarea postului de șofer

Primarul din Glogova susține că a solicitat încă de atunci deblocarea unui post de șofer profesionist, însă până acum nu s-a rezolvat nimic. Gheorghe Alpredi a cerut și sprijinul Prefecturii Gorj în această problemă. „Trebuie să angajăm pe cineva, un șofer profesionist, pentru că din primărie numai eu și cu vicele avem permise să conducem microbuzul. Am tot fost la Prefectură să urgentez deblocarea postului și sper să se rezolve”, a spus Alpredi.

Primarul și viceprimarul sunt ajutaţi şi de un șofer profesionist din localitate, care îi mai duce pe copii la școală. Conducătorul auto face acest lucru de bună voie, fără să primească vreun ban.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: