Primăria Bălăneşti, în instanţă cu Instituţia Prefectului

Instituţia Prefectului Gorj a acţionat în instanţă Primăria Bălăneşti pentru că ar fi mărit ilegal salariile a trei angajaţi. Este vorba de personalul contractual al primăriei, care ar fi primit până într-o sută de lei la salariu. Secretarul comunei a fost cel care a sesizat neregula.

Salarii mărite ilegal la o primărie din Gorj. Trei salariaţi ai primăriei Bălăneşti au primit bani în plus la salariu, Instituţia Prefectului judecându-se în prezent cu unitatea administrativ teritorială. „În urmă cu câteva luni s-au emis câteva dispoziţii prin care personalul contractual primea salarii mărite. Noi, urmare a exercitării controlului de legalitate, le-am considerat nelegale întrucât nu respectau prevederile salarizării. Nu au fost sume mari, între 60 de lei şi 100 de lei, am avut şi referat de la secretarul comunei care nu a contrasemnat dispoziţia”, a spus Liviu Diaconescu, şeful serviciului de legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj.

Primarul comunei Bălăneşti, Ovidiu Pungan, confirmă că aceste creşteri salariale au fost ilegale, însă susţine că a fost vorba de un calcul eronat. Consideră acţiunea Instituţiei Prefectului îndreptăţită. „Au fost trei dispoziţii pentru angajaţii sistemului de gospodărire al apelor, muncesc mult şi pe bani puţini, dar oricum de la anul se va schimba legea salarizării. Sporul de vechime nu a fost aplicat corect, am înţeles că nu este legal şi s-au revocat. Ne-au dat în judecată şi o să ne câştige cu siguranţă”, a spus Ovidiu Pungan, primarul din Bălăneşti. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: