Primăria Cărbunești a pierdut parcul Stejăret

Instanța de judecată de la Târgu Jiu a pus capăt scandalului dintre primăria Cărbunești și Direcția Silvică Gorj. În urmă cu puțin timp, Tribunalul Gorj a dat soluție favorabilă Direcției Silvice în privința parcului Stejăret din Târgu Cărbunești după ce primăria din localitate a revendicat terenul respectiv. La vremea aceea, însăși Instituția Prefectului a intrat pe fir și a atacat în instanță hotărârea de Consiliu Local prin care primarul Mihai Mazilu dorea o inventariere a parcului în domeniul public al statului. Acum, Direcția Silvică Gorj dă garanții că în zonă nu se vor face tăieri de arbori.

Primarul Mihai Mazilu a pierdut în instanță pădurea Stejăret din localitate, zona în care de obicei se sărbătoresc zilele orașului. Reprezentanții Instituției Prefectului Gorj au declarat că instanța a decis că terenul aparține Direcției Silvice însă ar mai fi o cale legală de atac. ”Instanța a dat o soluție favorabilă Instituției Prefectului și a stabilit că terenul aparține Direcției Silvice dar eu ca și locuitor al orașului Târgu Cărbunești consider că cetățenii trebuie să aibă parcul acela și trebuie să ajungă în patrimoniul primăriei iar singura cale legală este inițierea unui proiect de hotărâre de guvern în colaborare cu Ministerul Mediului, Consiliul Local și Consiliul Județean pentru ca prin hotărâre de guvern, terenul să treacă din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a orașului Târgu Cărbunești”, a declarat Liviu Diaconescu, șef Serviciu Legalitate Acte din cadrul Instituției Prefectului.

Novac spune că nu vor mai fi tăieri

Cert este că acum Direcția Silvică Gorj poate dispune de pădurea respectivă după bunul plac însă reprezentanții Prefecturii Gorj fac apel să nu se taie arbori în zona respectivă. ”Instituția Prefectului face apel către Direcția Silvică să nu facă tăieri în zona respectivă”, a adăugat Liviu Diaconescu.

Reprezentanții Direcției Silvice Gorj nici nu se așteptau ca soluția instanței să fie alta. Spun că oricum anul acesta nu sunt prevăzute tăieri de arbori în zona respectivă așa că cetățenii din Cărbunești se pot distra în continuare acolo. ”Era a noastră, dar nu am intenționat nici atunci și nici anul acesta să tăiem arbori de acolo, doar materialul care provine de la arbori uscați. Noi lucrăm după prevederile amenajamentelor așa că cetățenii nu au interdicție de a petrece în continuare acolo. Singura interdicție rămâne aceea de a nu se face amenajări cu bănci sau chioșcuri”, a declarat Gheorghe Novac, directorul Direcției Silvice Gorj.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: