Primăria Drăguţeşti face angajări

Reducerile de personal nu vor afecta Primăria Drăguţeşti care potrivit organigramei va trebui să facă angajări. Cu toate acestea, reducerea cantităţi de combustibil ar putea afecta transportul elevilor odată începerea anului şcolar.

Primăria Drăguţeşti se confruntă cu un deficit de personal, iar în loc de disponibilizări ar trebui să facă angajări potrivit noii organigrame. Comuna Drăguţeşti are aproximativ 5300 de locuitori, iar primăria doar 18 angajaţi. “După simulările organigramei la Primăria Drăguţeşti se impun angajări în loc de disponibilizări. La un număr de 5300 de locuitori ar trebui să avem 30-40 de angajaţi, faţă de 18 salariaţi cât avem în prezent”, a declarat Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti. Edilul şef spune că cele mai mari probleme se înregistrează la Compartimentul Contabilitate şi Fond Funciar, acolo unde numărul de angajaţi ar trebui dublat.

Elevii, afectaţi de reducerea cheltuielilor

Chiar dacă personalul din aparatul propriu al primăriei nu trebuie să se teamă îşi va pierde locul de muncă, totuşi reducerea cheltuielilor îi afecta pe elevi. În cazul în care consumul de combustibil se va reduce la 70 litri pe lună, microbuzul şcolar ar putea fi scos din circulaţie. “De regulă se folosesc aproximativ 250 de litri de combustibil pe lună pentru 2 tractoare, o maşină de serviciu, un buldoexcavator şi microbuzul şcolar. Numai microbuzul consumă peste 70 de litri de combustibil. Vom încerca să renunţăm la  deplasările cu maşina de serviciu, iar în cazul în care nu vor fi bani va fi afectat inclusiv transportul elevilor”, a precizat Vasile Moşoiu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: