Primăria Săcelu îşi cumpără excavator

Drumurile comunale din Săcelu au ajuns aproape impracticabile. Ploile şi zăpezile căzute iarna aceasta au distrus toate drumurile şi aşa neasfaltate, doar pietruite. Autorităţile locale vor să achiziţioneze un buldoexcavator pentru a prelua pietriş din zonă în vederea utilizării lui la pietruirea străzilor.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei de consiliului local din Săcelu de astăzi este cumpărarea unui buldoexcavator. Utilajul va fi folosit de autorităţile locale la prelevarea de pietriş de pe albia râului Blahniţa ca mai apoi să fie pus pe străzi. Primarul din Săcelu, Florin Jurebie, spune că în localitate niciun drum comunal nu este asfaltat. „Toate drumurile sunt pietruite, n-am niciun metru de drum comunal asfaltat. Sunt pline de gropi şi nămol, s-a circulat pe ele şi acum sunt aproape impracticabile. S-au făcut şanţuri şi a ieşit piatra. Intenţionăm să cumpărăm un buldoexcavator cu care  să exploatăm balast şi să pietruim străzile pe banii primăriei. Avem depuse la Ministerul Dezvoltării proiecte pentru asfaltarea a trei drumuri comunale care au fost aprobate, dar încă nu s-au efectuat plăţile” a declarat Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

Primarul Jurebie se aşteaptă să întâmpine probleme la aprobarea hotărârii privind achiziţionării buldoexcavatorului în şedinţa de consiliu local. Fosta conducere a comunei ar fi cea care se opune. „Sigur o să se opună domnul Voica, fostul viceprimar Gheorghe Dănăşel şi consilierul Ionuţ Şerbănete. Nu au aprobat nimic până în prezent. Ei s-au opus şi la aprobarea proiectului pentru asfaltarea drumului comunal care trece pe la poarta lor”, a mai spus Florin Jurebie.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: