Primarii, cuprinşi de panică. ”Gorjul va fi mort!”

Disponibilizările anunţate în minerit i-au speriat pe primari, mai ales după ce au aflat că Minprest dă afară 800 de oameni în aprilie. Primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, se teme pentru viitorul localității pe care o conduce. ”Gorjul o să fie un judeţ mort atâta timp cât aceste decizii sunt luate fără o consultare și o analizare a situației oamenilor din aceste comunități. Li s-au luat terenurile, nu au locuri de muncă”, a spus Dănuț Bălu, primarul din Fărcășești.

Unii primari din județ au ajuns chiar să-l plângă pe Laurențiu Ciurel, fostul manager CE Oltenia. Gheorghe Butan de la Drăguțești spune că este foarte afectat de decizia concedierilor, dar cel mai dureros este că nu sunt luați în seamă de administrația CEO. ”Sunt extraordinar de afectat de această decizie, e dureros pentru că avem și noi cetățeni pe raza comunei care lucrează în minerit, avem cetățeni care vor fi disponibilizați. Păcat de acest complex că mâine poimâine va avea un sfârșit tragic. Noi cei care am fost afectați de lucrările din minerit suntem foarte supărați pe această situație tragică și am spus-o de foarte multe ori și la Consiliul Județean și la Prefectură. Sunt unul din primarii care îl regretă pe Laurențiu Ciurel. Noi vom încerca să discutăm cu conducerea CEO și sper ca măcar de data această să fim luați în seamă”, a spus Gheorghe Butan, primarul de la Drăguțești.

Primarul de la Roșia de Amaradia a tras o singură concluzie din această decizie. Aceea că Minprest trăia doar din contractele cu CEO. ”Conducerea Minprest trebuia să aibă soluții alternative”, spune Cotojman. Primarul aruncă vina și pe politicienii care nu au luat niciodată în calcul faptul că Gorjul este județ monoindustrial. ”Cei care au condus și cei care conduc la ora actuală mineritul, ei sunt principalii vinovați, dar pe lângă aceștia și tot ce înseamnă factor politic, deputați care fac legi, pe care nu i-a preocupat faptul că Gorjul este județ monoindustrial și trebuiau să găsească alternative”, a spus Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: