Primarii democrat-liberali nu mai vor sub sigla PD-L

Primarii PD-L din judeţul Gorj au fost întrebaţi aseară, la Biroul Permanent Judeţean al partidului, dacă vor să candideze singuri la alegerile din vară sau în alianţă cu alte partide. Cei mai mulţi şi-au exprimat opţiunea pentru o alianţă cu UNPR. Nu neapărat pentru că ar avea nevoie de sprijinul un partid mic, ci mai mult pentru a candida sub o siglă comună, alta decât a PD-L.

Mai mult sau mai puţin oficial, primarii democrat-liberali recunosc faptul că, deşi sunt bine văzuţi ca persoane de electorat, mulţi alegători nu vor să mai audă de PD-L. Ieri la BPJ conducerea partidului le-a propus trei variante pentru alegerile din vară: să candideze sub sigla şi culoarea PD-L, sub sigla PD-L dar cu altă culoare decât portocaliu, sau în alianţă cu un alt partid, sub numele respectivei alianţe. Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că partidul va face alianţă cu mai multe forţe politice, excluzând USL. Acesta a avansat o alianţă de genul PDL- UNPR- Partidul Ecologist-PNŢCD.

Primarul din Negomir, Ion Gruescu, susţine că 21 din cei 30 de democrat-liberali care au participat la şedinţa BPJ de aseară au votat pentru o alianţă cu alte partide. „Nu s-a precizat dacă va fi vorba de UNPR, PNŢCD sau alt partid”, a spus Gruescu. „Noi am vrea o alianţă, dar deocamdată nu e ştie ce şi cum. Din cei 30, 21 au fost de acord cu o alianţă. Nu am vorbit cu ce partid politic“, a declarat primarul, care a menţionat că acesta a fost singurul subiect abordat în şedinţă.

Şi Ion Bârcă, primarul din Turburea, a confirmat că a votat pentru o alianţă: „Eu mă gândeam la o alianţă locală cu PDL. Vă spun sincer că, din discuţiile cu oamenii, ei îmi spun că mă susţin în continuare, că am făcut treabă în comună, dar mulţi nu mai vor să audă de PDL”.

Primarul din Urdari, Mihai Calotă, susţine tot o alianţă, dar recunoaşte că deciziile vor veni de la Bucureşti. „Se stabileşte la Bucureşti. Sunt opţiuni şi opţiuni. Oricum, oamenii ne ştiu, ştiu ce am făcut pentru comunităţi“, a spus Calotă.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: