Primării din Gorj, salvate de Fondul de rezervă

Trei primării din judeţul Gorj au primit un cadou frumos de Crăciun de la Guvernul României. Bani din Fondul de rezervă. Este vorba despre primăriile Săuleşti, Aninoasa şi Bărbăteşti.

Judeţului Gorj i-a fost alocată suma de 5 miliarde de lei vechi, bani din fondul de rezervă al Guvernului. Suma a fost împărţită între primăriile Săuleşti, care a primit 3 miliarde de lei vechi, Aninoasa cu 700 de milioane de lei şi Bărbăteşti 1 miliard şi 300 de milioane de lei vechi.

Deputatul Cosmin Popescu a explicat faptul că aceste fonduri sunt pentru primăriile care au datorii vechi de mai mulţi ani.

„E un act normativ recent apărut. Sunt trei primării din Gorj care în total au primit cinci miliarde de lei vechi. Sunt fonduri acordate la sfârşit de an pe existenţa unor documentaţii bine întemeiate, datorii existente şi care aveau şi trei ani vechime, iar aceste primării nu puteau să şi le achite având în vedere că resursele lor financiare proprii sunt foarte reduse”, susţine Cosmin Popescu, deputat de Gorj.

Banii au venit ca o mană cerească pentru cei trei primari din Gorj. „Este exact valoarea datoriei pe care o avem de achitat de peste doi ani. Aşadar, suma asta de bani e chiar bine venită pentru acoperirea acestor cheltuieli”, susţine Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa.

Banii i-au fost folositori şi primarului din Săuleşti. „Am primit suma de trei miliarde de lei vechi şi vor fi dirijaţi pentru investiţia care se desfăşoară pe fonduri europene, pe măsura 322, ca şi cofinanţare, cea mai mare parte. Aceşti bani erau mai mult decât necesari pentru că nu avem fonduri proprii. Pentru această cotă de cofinanţare a trebuit să facem credit de la bancă pentru a asigura cofinanţarea anul acesta. Acum o să o reportăm pentru anul viitor şi o să-i băgăm ca şi cotă de cofinanţare pentru proiectele care se derulează”, susţine Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti. Aceasta este ultima rectificare a bugetelor primăriilor din anul 2010.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: