Primarii gorjeni nu sunt de acord cu strategia lui Călinoiu

Strategia de dezvoltare durabilă a județului Gorj prezentată de Ion Călinoiu nu este aplaudată de primari. Prezent la dezbateri pe tema proiectului, primarul localității Bălești, Aristică Paicu, a declarat că nu e nevoie de vorbe, e nevoie de fapte, iar faptele nu se prea văd. Acesta a criticat strategia lui Ion Călinoiu deoarece în document nu există nicio soluție în ceea ce privește atragerea investitorilor străini spre comunitățile județului.

Fapte, nu vorbe. Asta vor primarii din judeţul Gorj, atunci când este vorba despre strategii de dezvoltare ale judeţului. Deși la lansarea strategiei de dezvoltare durabilă a județului Gorj au fost invitați primarii și șefii instituțiilor deconcetrate, prea puțini s-au arătat interesați de expunerea făcută de șeful Consiliului Județean, Ion Călinoiu. Aristică Paicu, printre puținii primari care a venit la ședința în cadrul căreia a fost prezentată strategia județului pe perioada 2011-<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2020 a declarat că la nivelul judeţului nu s-a făcut aproape nimic în ceea e priveşte atragerea de investitori şi crearea de locuri de muncă. ”Din punctul meu de vedere teoretic este bine, dar practic nu văd posibilitatea atragerii investitorilor străini, adică nu s-a făcut mai nimic pe această cale. Și la noi în comunități ar fi fost bine să se marșeze pe grupurile de acțiune locală, pe anteprenoriat, pe fostele meserii. Încercăm, punem toți umărul, mai ales comunitățile limitrofe ar trebui să-și armonizeze programul strategiei locale cu programul strategiei socio-economice a județului Gorj”, spune Aristică Paicu.

Strategie de miliarde

Pentru acest proiect Consiliul Județean Gorj va cheltui 7 miliarde de lei. ”Strategia nu va fi un document pe care toată lumea îl știe ca acela de a realiza o planificare. Are la bază operațiunea de planificare a priorităților județului Gorj și se supune gândirii omului din Gorj, factorilor de răspundere de la nivelul județului”, spune Ion Călinoiu. Timp de o lună de zile strategia va sta la îndemâna fiecărui locuitor al județului Gorj pentru a o studia și a veni cu propuneri.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: