Primarii USL nu cred în sondajele care-i plasează sub 50 la sută

Un sondaj IMAS relevă faptul că în preferințele alegătorilor USL-ul a scăzut sub pragul de 50%, atingând pragul de 49,2%. Cu toate că sondajul arată că alianța se menține în topul preferințelor, totuși se află pe un trend descendent, asta în condițiile în care în doar două luni de zile a scăzut cu 3%. Chiar dacă a înregistrate pierderi, datele nu îi conving pe primarii PSD-iști și PNL-iști, care au declarat la Radio Infinit că nu cred în sondaje.

Dorin Hanu, primarul municipiului Motru, susține că sondajele nu prea sunt conforme cu realitatea, iar în anul 2012 trebuie să se depună muncă din partea USL. ”Noi am mai pățit-o cu sondajele și în anul 2009, așa că nu prea comentez sondajele, care nu întotdeauna sunt conforme cu realitatea. Eu cred că mai este foarte mult până la alegerile din 2012 și atunci se va hotărî cine va câștiga. Important este să muncim în continuare, să venim cu argumente de ce soluția noastră este mai bună decât a actualei puteri și probabil în 2012 vom câștiga cu peste 50%. Diferența nu este semnificativă. Sunt fluctuații în sondaje în funcție de anumite perioade ale anului”, afirmă Dorin Hanu, edilul din Motru.

Realitatea din teren este cu totul alta, consideră Mihai Mazilu, primarul  orașului Târgu Cărbunești. ”Realitatea obiectivă din teren este cu totul alta. Cred că moșul care a venit zilele acestea a șters cumva realitatea obiectivă, adică cu siguranță USL-ul are peste 50%. Voturile unde să se împartă- La partidul domnului Geoană, care se va face în viitorul lui Geoană, la partidul lui Diaconescu-”, se întreabă Mazilu. Mai mult decât atât, este sigur că cifrele sunt măsluite de cei care comandă sondajele. ”Nu este nicio noutate, nu este nici primul, nici singurul, dar eu consider că realitatea obiectivă din teren este cu totul alta. Unde, la partidul de guvernământ, unde bugetul pentru deszăpeziri este mai mare decât în țara de origine a lui Moșu, din Finlanda, unde cinci luni pe an este iarnă, când kilometrul de autostradă este de trei ori mai mare- Asta e o intoxicare, voința celui care l-a comandat!”, exclamă primarul Mazilu din Cărbunești.

Pentru Filip, scăderea e normală

De la începutul lunii noiembrie, când PDL înregistra 17,6%, PDL-ul este în continuă creștere. Față de măsurătoarea precedentă a IMAS, PDL înregistrează 21,5%. Creșterea PDL-ului și scăderea USL-ului în sondaje reprezintă un fapt normal pentru primarul orașului Robinari, Florin Filip. ”USL-ul va avea un trend de scădere până la începutul anului 2012 pentru că va începe campania electorale, vor avea probleme politice pe care nu vor putea să le capaciteze. Nu vor avea loc pe liste, mai bine spus, pe românește. Vor avea mari probleme în teritoriu și oamenii într-un final cred că sunt sătui de această propagandă comunistă. Dacă aveau un plan de dezvoltare al țării pentru ieșirea din criză puteau ieși în fața oamenilor și spune concret ce vor să facă. Cu lucrurile acestea, de a impresiona oamenii, sunt de domeniul trecutului și oamenii nu cred că mai cred în ele. De aceea cred că această scădere este la început și vor scădea și mai mult în sondaje”, consideră Dorin Filip.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: