Primarul Bucurescu, la un pas de reaudiere în dosarul „Fluerătoru”

Emoții mari ieri pentru edilul din Slivilești, care a venit la Târgu Jiu cu speranța că va fi reaudiat în dosarul “Lotului Fluerătoru“, asta după ce cu o lună în urmă a depus deja mărturie, dar una pe care procurorii o consideră neconformă cu realitatea. Sorin Bucurescu nu a fost însă audiat și a trebuit să se întoarcă acasă la fel de supărat și îngrijorat cum a plecat de dimineață.

Procesul celor din “Lotul Fluerătoru“ a început după prânz, instanța având de judecat și alte cauze pe rol, cu durate mai mici de desfășurare. Sorin Bucurescu a venit la Judecătoria Târgu Jiu și a trebuit să aștepte ora 13.00 ca să vadă dacă începe procesul și dacă este acceptat ca martor, propunerea pentru o reaudiere a sa venind din partea reprezentantului Parchetului, instituție care a deschis pe numele edilului un dosar penal sub acuzația de mărturie mincinoasă, asta după ce primarul pare să fi ocolit adevărul la audierile anterioare.

“Nu a vrut doamna judecător, președintele completului, să fiu reaudiat. Nu știu considerentele și nici consecințele, dar e cert că am venit degeaba la instanță azi. Domnul procuror m-a propus acolo pentru reaudiere, eram gata să răspund la întrebările ce mi s-ar fi pus, dar dacă președintele completului nu a vrut, asta e, merg acasă și văd ce o să se întâmple“, a declarat primarul.

Fluerătoru, cardul și Biblia

Dosarul “Lotului Fluerătoru“ este judecat de magistratul Anișoara Bucică, președinte al Judecătoriei Târgu Jiu. Aceasta l-a audiat anterior pe Sorin Bucurescu și după acele audieri edilul s-a trezit citat la Parchet, fiind cercetat pentru mărturie mincinoasă. Asta înseamnă că nu ar fi spus tot adevărul, în declarațiile date pe parcursul anchetei inițiale a procurorilor edilul făcând alte afirmații, mai acuzatoare, decât cele date în fața instanței.

La termenul de ieri magistratul de caz a audiat mai multe persoane, nu și pe Bucurescu. Foști administratori ai firmei liderului sindical Cristea Fluerătoru au venit și au jurat pe Biblie că vor spune adevărul. Printre cei audiați a fost și o fostă secretară pe care Fluerătoru a avut-o la sindicate pentru o vreme și care, ulterior, a devenit administrator la una din firmele sale, Tiseco SRL, cea implicată în așa-zisa modernizare a drumului dintre Ploștina și Miculești, cea care a și generat acest dosar penal. Femeia nu prea mai știa nimic în fața instanței, dar își amintea că fratele și alte rude ale sale lucrau la Tiseco, Fluerătoru enervându-se în boxa acuzațiilor și cerându-i să își amintească măcar că i-a fost secretară vreme de o jumătate de an în perioada în care avea sediul la Casa de Cultură din Motru.

Un alt administrator de la firmele lui Fluerătoru audiat ieri de instanță a fost Mădălina Flondor, care a stat și ea în funcția respectivă vreo câteva luni. Martora a fost întrebată la un moment dat dacă știe ceva despre un card pe care “directorul economic“ Cristea Fluerătoru îl avea la dispoziție de la firmă și dacă acesta era alimentat cu bani din conturile Tiseco, Inițiativa Grup sau Inițiativa Sind, femeia răspunzând pozitiv. Fluerătoru și-a ieșit din nou din pepeni și, cu o Biblie de mici dimensiuni pe care o avea asupra sa în boxa acuzaților a încercat să-și păstreze calmul și a cerut ca Mădălina Flondor să clarifice lucrurile, în cele din urmă aflându-se că pe cardul respectiv intra doar salariul, nu și alte sume de bani pe care și le-ar fi dorit poate și Fluerătoru să le “spargă“.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: